1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Thepotemich [5.8K]
3 years ago
14

Braid is swimming in the ocean in a hot sunny day. He finds the water to be much colder than the sand in the beach, even tho the

sun is warming them both. Indentinfy the reasons for brads observation.
English
1 answer:
yuradex [85]3 years ago
4 0

Answer:

This is because water has a specific heat value much higher than the specific heat value of sand.

Explanation:

The specific heat of a substance refers to the amount of heat required to change the temperature of a substance by 1ºC. Each substance has its own specific heat value and the higher this value, the more difficult it will be to change the temperature of that substance.

The water has a very high specific heat value and much higher than the specific heat of the beach sand. In this case, even though they are heated by the same amount of solar energy, the sand gets much hotter than the water, because it takes time for the water to change in temperature.

You might be interested in
I know It's pretty big but I really need this done that is why it's for 100 points Your assignment is to do online research on t
Allushta [10]

Explanation:

Fall" (and any subsequent words) was ignored because we limit queries to 32 words.

5 0
3 years ago
What major point was thomas paine trying to make using the evidence in this passage?
Jobisdone [24]

Answer:

The major point that Thomas Pain was trying to make using the evidence in the passage was that The Continental Army had a realistic chance of winning against the British.

Explanation:

7 0
3 years ago
Explain how Zaroff “helps Providence a bit” when the sea doesn’t provide the “prey” he needs for his hunting:
kirill115 [55]

Answer: as the general pressed a button far out to sea rainsford saw the flash of lights they indicate a channel where there's none giant rocks with razor edges crouch like sea monsters with wide open jaws they crush a ship like i crush this nut

Explanation:

4 0
3 years ago
What is the most likely reason Hemingway set The Old Man and the Sea in Cuba? A. He had never been there but imagined what it wa
Alona [7]

he lived in cuba for a time and fished there himself

8 0
3 years ago
Five question summary of the story Scout's Honor Who is the main character,What happens in the story,When it happened,Where it h
bixtya [17]

Answer and Explanation:

"Scout's Honor" is a short story by author Edward Irving Wortis. First, let's briefly answer each question. Then, let's put the answers together and form the summary.

Who is the main character?

A nine-year-old boy who is a Boy Scout.

What happens in the story?

He and his two friends who are also Boy Scouts need to go camping alone to move up to Second Class. They decide to camp at a park in New Jersey, but the trip and the camping are a disaster. They fail miserably, but choose to not tell the Scoutmaster about it.

When it happened?

The story as a whole is set in 1946. The specific events take place on a Saturday.

Where it happened?

Bits of the story take place in Brooklyn, on a subway train, and at the park.

Why it happened?

It was a rainy day, which made things more difficult. Also, the boys were proud; they did not want to acknowledge and admit their fears and weaknesses. That is why the whole thing was a disaster.

Summary:

<u>In 1946, a nine-year-old boy and his two best friends are told they should go camping on their own. They are Boy Scouts, and they need to complete the camping task in order to move up a class. The boys live in Brooklyn, and the closest place that resembles the "country" is a park in New Jersey.</u>

<u>One Saturday, the boys take the subway to go to the park where they will camp. This is when things begin to go wrong. They are young, immature, and very proud. Each boy is trying to prove to the others that he is the toughest one in the group. However, they all make mistakes, forget items that should be taken, take items that should be left home, and so on. Besides that, it is raining cats and dogs, so the boys have a hard time setting up a shelter and building a fire. In the end, they are exhausted and afraid. They choose to go back home after their fiasco, but not before swearing not to tell the Scoutmaster about it.</u>

5 0
3 years ago
Other questions:
  • Marshal wants to cook vegetables quickly and evenly. what should he do ​
    11·2 answers
  • Why does Gatsby finally tell nick the truth about his past
    8·1 answer
  • What state that institutions which deal with human rights violations ?
    5·1 answer
  • Why might problems result from something you did on an impulse??
    10·1 answer
  • Read this excerpt from Anne Frank Remembered. People in the office asked to see Anne's diary. My answer was always "No. It's not
    11·2 answers
  • Copy
    7·1 answer
  • Select The answer that is correct giving brainliest
    10·1 answer
  • What's an inciting incident?
    15·1 answer
  • In order to officially represent a political party, what or whom must a candidate be nominated by?
    11·1 answer
  • What is the difference between main details and supporting details of a piece of writing
    6·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!