Answer:An author's word choice is always purposeful and full of thought. When you identify his purpose, it's easy to pick out what he chose certain images or words in his writing.
Explanation:
Understanding the author's purpose helps the reader better understand the main idea of the passage and follow the author's ideas as they progress. Likewise, an author has a purpose for the various decisions made in crafting the sentences in the passage.
"President Cleveland, Where are you?" takes place in the 1930s.
The story takes place in New Jersey during the Great Depression, the economic collapse that took place in the 1930s in the United States. Though the Great Depression started in 1929, due to the plot developement and context, it is safe to say that the story takes place in the 1930s.
Answer:
Students must understand that there is no single theme to any piece of literature. The more complex the literature, the more possible themes there are. Authors will help students read between the lines for the theme, either through motifs or dominant ideas that are repeated throughout the story. You have to understand the basics of the characterization, plot and other literary elements that are included in the story that you are reading.
Explanation:
About two-thirds of all Japanese Americans interned at Manzanar were American citizens by birth. President Franklin Roosevelt's executive order took freedom away from these American citizens without a fair due process. This was because of people's false belief that everyone of Japanese descent had something to do with this, and a somewhat false fear that the Japanese army was plotting something else and would attack America again.
Manzanar’s internees suffered from the harsh desert environment. Temperatures were as high as 110ºF in the summer and frequently dropped below freezing in the winter. This, combined with "The temporary, tar paper-covered barracks, the guard towers" showed how badly the Japanese Americans were treated in the internment camps.
This was also a form of racism because they were judged because of how they looked and a false belief that they would do something wrong.
They were also judged for something their "mother country" did, and they may not have agreed with what had happened.
Answer:
Karma is a concept of Hinduism which explains through a system where beneficial effects are derived from past beneficial actions and harmful effects from past harmful actions, creating a system of actions and reactions throughout a soul's (Atman's) reincarnated lives forming a cycle of rebirth.
Explanation: