1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
neonofarm [45]
3 years ago
10

Find the value of x in the diagram

Mathematics
1 answer:
IRISSAK [1]3 years ago
7 0

Answer:

x = 21

Step-by-step explanation:

Inscribed angle = (3x - 3)°

Intercepted arc measure = 120°

Thus:

(3x - 3)° = ½(120°) => an inscribed angle of any circle = ½ the measure of its intercepted arc.

Multiply both sides by 2

2(3x - 3) = 120

6x - 6 = 120

6x - 6 + 6 = 120 + 6

6x = 126

6x/6 = 126/6

x = 21

You might be interested in
Simplify: (3x2 - 4x + 6) + (7x - 2)
V125BC [204]

Answer:

11x-2

Step-by-step explanation:

(3x2 - 4x + 6) + (7x - 2) This is the breakdown. (6 4x + 6)= 4x. + (7x-2) = 11x-2

8 0
3 years ago
Round 219.870754015 to the nearest hundred.
KatRina [158]

Answer:

200

Step-by-step explanation:

Because you are rounding to the hundreds, you look at the tens place. The tens place is a "1" and 1 is below five, so you round down to 200.

4 0
3 years ago
Read 2 more answers
3.<br> * + 4y = 6<br> = -x +3<br> What is the answer
miv72 [106K]

Answer:

the answers is -4

Step-by-step explanation:

-1+3 I think this the answer

6 0
3 years ago
What is the measure of angle of 1?
Ludmilka [50]

Answer:

m<1 = 118

Step-by-step explanation:

The remote angles theorem states that when one extends one of the sides of a triangle, the sum of the two non-adjacent angles is equal to the measure of the angle between the extension of the side and a side of a triangle. One can apply this theorem here by stating that

(28) + (90) = m<1

Remember, a box around an angle signifies that its measure is (90) degrees.

Solve this problem by performing the operation,

118 = m<1

6 0
3 years ago
Can someone help me with this math homework please!
Zepler [3.9K]

Answer:

Step-by-step explanation:

1) Least common denominator of 4 and 2 is 4

To eliminate the fraction, each term should be multiplied by 4

ANS:option c

2) Mercury level of water 'y' years = Initial measure +rate of increase 'y' years

0.05 +0.1y = 0.12+0.06y

Ans : Option c

3) 4b +6 = 2 - b + 4

Add 'b' to both sides

4b + b + 6 = 2 + 4

5b + 6 = 6

Subtract 6 from both sides

5b = 6 - 6

5b = 0

 b = 0

Ans : Option b

4) Maximum decimal places in this equation is 2. So, to eliminate decimal places, The equation should be multiplied by 100

Ans: option d

5) y +6 = -3y + 26

Add 3y to both the sides

y + 6 + 3y =  26

y + 3y + 6 = 26

4y + 6 = 26

Subtract 6 from both sides

4y = 26-6

4y = 20

Divide bothe sides by 4

y = 20/4

y = 5

Ans: option c

6) '2x' is  subtracted from both side of the equation.

Ans: option a - subtraction property of equality

                     

8 0
3 years ago
Other questions:
  • Is 2x + y= -1 in standard form
    15·1 answer
  • Find -3 3/4 + 1/2:<br>model the expression in a number line by drawing an arrow​
    13·1 answer
  • 24x2+25x−47=(−8x−3)(ax−2)−53
    12·1 answer
  • Lori and her parents frequently have conflict over the amount of time she spends talking on the phone to her friends. Carl's par
    11·1 answer
  • Help meh please i want help
    10·2 answers
  • The monthly cost (in dollars) of a long-distance phone plan is a linear function of the total calling time (in minutes). The mon
    14·1 answer
  • Name a point on this line.<br> y - 8 = -7(x + 1)<br><br> (-1,8)<br> (1, -8)<br> (8,-1)<br> (-8,1)
    11·1 answer
  • Help asap i am struggling see image for problem
    14·1 answer
  • I need Help please ASAP!!!!<br>Please<br>Please<br>​
    10·2 answers
  • Who was Karl Pearson?
    5·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!