Umm.. rain perhaps, rhymes with pain
A random sample is a subset of individuals that are randomly selected from a population of interest. Because researchers usually cannot obtain data from every single person in a group due to time, costs and other constraints, a smaller portion is randomly chosen to represent the entire group as a whole. The goal is to get a sample that is representative of the larger population.
The words which identify the effect stated in the sentence is "it is destroyed". (last option)
<h3>Cause and effect in the sentence</h3>
This question refers to a relationship of cause and effect inside a sentence. In other words, we will find a cause or reason in the sentence that will lead to a result or an effect.
The cause described in the sentence is the material contracting fast and hard. The effect or result of such contraction is its destruction. Therefore, we can say the words "it is destroyed" are the ones that identify the effect in the sentence.
Learn more about cause and effect here:
brainly.com/question/25680753
Answer:
The type of figurative language used in the passage is: imagery.
Explanation:
<u>Imagery is a literary device that uses language to appeal to the five senses (sight, taste, touch, smell and hearing). By using imagery, authors involve readers and help them, in their imagination, to see, hear, touch, smell or taste what is being described.</u> In the particular passage we are analyzing here, the author is using imagery when describing the shadow thrown by the bank. <u>By using "a narrow shelf of shadow," the author has us imagining it in a vivid manner, as if we are the character seeing that shadow.</u>