Answer:
The type of figurative language used in the passage is: imagery.
Explanation:
<u>Imagery is a literary device that uses language to appeal to the five senses (sight, taste, touch, smell and hearing). By using imagery, authors involve readers and help them, in their imagination, to see, hear, touch, smell or taste what is being described.</u> In the particular passage we are analyzing here, the author is using imagery when describing the shadow thrown by the bank. <u>By using "a narrow shelf of shadow," the author has us imagining it in a vivid manner, as if we are the character seeing that shadow.</u>
Mahatma Gandhi was raised by a Hindu merchant caste or in the modern times, numerous commercial enterprises.
His family was traditional, which was even proven by performing early marriages. Gandhi and his brothers were married with young girls at an early age with the preference of his parents, specifically his Father. It was only at an older age when Gandhi realized how he despised the current system at that time.
This was inspired because of Dahls experience with chocolate companies during his school days.
Hope this helps and if you can add this as brainliest then that would Rlly help u don’t have to tho :)
Are so first thing first I know this is a lot of reading so you gonna have to tm Ard
<u>Answer:</u>
<em>The most effective way to vary the sentence patterns in the passage is to begin sentences with different parts of speech. </em>
<em>Option D is the correct answer. </em>
<em></em>
<u>Explanation:</u>
After reading and observing the passage, it is evident that the word ‘pug’ is repeated in every line. Using the same noun in different sentences that are talking about the same subject, makes the sentence formation clumsy. It can be easily replaced by a pronoun (parts of speech) after its use in the starting sentence. Also, the sentences would sound better.