1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
inysia [295]
2 years ago
6

Due to a recent drought, a farmer has lost quite a bit of soil on his fields because:

Biology
1 answer:
weeeeeb [17]2 years ago
6 0

Answer:wind has carried away the dry soil

Explanation:

You might be interested in
Soil erosion leads to an increase of<br> pollution in water.
Ad libitum [116K]

Answer:

True...I don't know if it is a T or F question!! SRY

Explanation:

Have a good night, and good luck!!

6 0
3 years ago
The passage indicates that compared with other functions of coloration in plants, camouflage in plants has A) provided scientist
stiks02 [169]

Question passage: This PASSAGE is adapted from “Rare Woodland Plant Uses‘Cryptic Coloration’ to Hide from Predators.” ©2009 byAmerican Journal of Botany, Inc.It is well known that some animal species usecamouflage to hide from predators. Individuals thatare able to blend in to their surroundings and avoidbeing eaten are able to survive longer, reproduce, andthus increase their fitness (pass along their genes tothe next generation) compared to those who standout more. This may seem like a good strategy, andfairly common in the animal kingdom, but who everheard of a plant doing the same thing?In plants, the use of coloration or pigmentation asa vital component of acquiring food (e.g.,photosynthesis) or as a means of attractingpollinators (e.g., flowers) has been well studied.However, variation in pigmentation as a means ofescaping predation has received little attention.Matthew Klooster from Harvard University andcolleagues empirically investigated whether the driedbracts (specialized leaves) on a rare woodland plant,Monotropsis odorata, might serve a similar purposeas the stripes on a tiger or the grey coloration of thewings of the peppered moth: namely, to hide.

The PASSAGE indicates that compared with other functions of coloration in plants, camouflage in plants has A) provided scientists with a deeper understanding of potential food sources. B) made use of a wider variety of distinctive shades of colors. C) proved to be a less effective defense against predators. D) been the subject of a smaller number of scientific investigations.

Answer: The correct option is C(proved to be a less effective defense against predators).

Explanation:

Adaptation is a means by which plants or animals modify their forms, structures, functions and behaviour in order to escape being harmed and survive in their environment. The special adaptations of organisms in a habitat enables them to live there successfully and reproduce. There are 3 types of adaptation which include:

--> structural adaptation,

--> adaptive coloration and

--> behavioural adaptations.

From the passage, the plant under study shows ADAPTIVE COLOURATION. Colour and colour pattern plays an important role in adaptations of plants. These occur due to the presence of pigments in cells of plants. Common pigments responsible for coloration in plants are:

--> chlorophyll: this gives green colour to plants that has chloroplasts in their cells.

--> Carotene and xanthophyll: this gives yellow to orange colour to plants that has chromoplasts in their cells.

From the passage, the use of coloration or pigmentation in the plant as a vital component of acquiring food (e.g.,photosynthesis) or as a means of attracting pollinators (e.g., flowers) has been well studied but it's use to escape from predation has received little attention. Therefore camouflage in plants has proved to be a less effective defense against predators.

7 0
3 years ago
Match these examples with the correct level of organization. Please hurry!!!
irina [24]

Answer:

Organ systems: human body and circulatory system

organs: heart

tissue: muscle

Explanation:

8 0
3 years ago
Read 2 more answers
Based on your knowledge of roots and affixes which is most likely definition of the word microscopic?
lisov135 [29]

Explanation:

Microscopy is the science of investigating small objects and structures using a microscope. ... Microscopic means being invisible to the eye unless aided by a microscope.

4 0
3 years ago
True or false molecules in a mixture are all alike.
notsponge [240]

Answer: True

Explanation:

4 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • List the steps of how a squirrel hibernates.
    15·1 answer
  • Exposed a tax on goods ,such as tea and paper ,imported from Britain ?
    12·1 answer
  • A repeated or prolonged exposure that may bring it about slowly develop symptoms
    12·1 answer
  • Prokaryotic cells do not contain many of the organelles that eukaryotic cells have. Prokaryotic cells do have a primitive form o
    13·1 answer
  • Answer this to be marked as BRAINLIEST
    13·1 answer
  • Is how gases and nutrients pass from the body tissues into the bloodstream
    5·1 answer
  • How long does it take iriscode to generate a match?
    8·1 answer
  • Imagine that you’ve been working with the CSI and Police Department in your local area as lead forensic scientist for quite a fe
    7·1 answer
  • What is the alternate name for 0 degrees latitude
    5·2 answers
  • True/False and Fill-in-the-blank 1. The mass of atoms, their size, and how they are arranged determine the __________ of a subst
    8·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!