For many months, the gigantic struggle then imminent had been painfully discernible to far-seeing men.
Which of these statements is true based on the information provided?
the war could not have been predicted.
the coming war was obvious to some people.
the struggle went on for many months.
watching the conflict was quite painful.
Answer:
From information provided, <u> the coming war was obvious to some people. </u>
Explanation:
Based on the sentence from the text, it is quite clear that the coming war was obvious to some people because according to the text, "the gigantic struggle then imminent had been painfully discernible to far-seeing men." which suggests that from the ongoing struggle, it was imminent that it would escalate to a war to "far-seeing men"
The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde by Robert Louis Stevenson tells a story about Mr. Utterson, investigating strange occurrences in the city. The type of conflict that the above passage illustrates is option D: character vs. Character.
<h3>The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde</h3>
The above answer is detailed further as given below:
- The story is about the dual personalities of the character, Dr. Jekyll. His other personality takes the form of Mr. Hyde who is responsible for the strange occurrences in the city.
- In the above passage, a character vs. character conflict is seen between Mr. Utterson and Dr. Jekyll.
- Mr. Utterson is talking to Dr. Jekyll about Mr. Hyde, but Mr. Jekyll does not wish to talk about it any further and it can be seen by the change in his stance.
Therefore, the correct answer is option D, i.e. the conflict shown is character vs. character.
Learn more about The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde here:
brainly.com/question/19325373
explanation -
<em>I believe this would fall into the 'Art' category rather the English category, but I think the best answer would be </em><em>Lighting</em><em> (how light affects your portrait) </em><em>Angles </em><em>(and how angles affect the mood & feeling of the subject) </em>
Answer:
One morning, a man was fishing in on a river. The Sun shone and the man. Everything was very quiet and peaceful. The man sat on the river and waited patiently for several hours. When suddenly he felt something pulling the fishing line. He stood up quickly and pulled the fishing line. At first, the man didn't know what to do. Then, fishing line. It snapped. The poor man was so disappointed that he packed his all thing and went home.