1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
HACTEHA [7]
2 years ago
13

Read the excerpt from poe’s "the fall of the house of usher." i reined my horse to the precipitous brink of a black and lurid ta

rn that lay in the unruffled lustre by the dwelling, and gazed down -- but with a shudder even more thrilling than before -- upon the remodelled and inverted images of the gray sedge. how does this excerpt provide information about the narrator of the story? it describes what the narrator knows from his past. it describes what the narrator experiences in the story. it provides an inference drawn by the narrator. it provides a criticism voiced by the narrator.
English
1 answer:
Ber [7]2 years ago
8 0

Edgar Allan Poe's story The Fall of the House of Usher describes the experience of the narrator that he goes through the story. Thus, option B is correct.

<h3>Who is the narrator?</h3>

A narrator is a person that describes a poem, story, etc. from their point of perspective. In the poem, the narrator recounts the events by recollecting the experiences he went through.

He uses the first-person point of view by using words like 'I' that tell about his direct involvement in the events that took place. He used words to express his personal feelings and emotions to the readers.

Therefore, in option B. the narrator's experiences are portrayed.

Learn more about the narrator here:

brainly.com/question/11248931

#SPJ1

You might be interested in
Based on your opinion, did swallow know that helping the happy prince for too long its life will be jeopardized? Why did the swa
lana [24]

Answer:

<u>1. Did swallow know that helping the happy prince for too long its life will be jeopardized?</u>

<em>Yes</em>.

<u>2. Why did the swallow still choose to help?​</u>

<em> It's because the swallow helped the Happy Prince by distributing precious stones and gold leaves that decorated his body.</em>

6 0
3 years ago
What rhetorical features does Stanton use throughout the list of facts that she presents, beginning with line 32? How does her r
notsponge [240]
The rhetorical features beginning with line 32 is that Stanton's point of view were grounded in natural rights. She assimilated and combined petitions and pleas to women's moral authority making it evolving a complicated, complex and entwined philosophy of gender dissimilarities.
8 0
4 years ago
Use the spelling word that best completes the sentence.
aleksandrvk [35]

Answer:

modifier

Explanation:

I got it right on my assignment.

5 0
3 years ago
"A Christmas Carol", list some gothic traits you noticed in this story. What makes this story fit into the Gothic genre?
Lesechka [4]

Answer and Explanation:

The melodrama present in "A Christmas Carol" is the main element that makes this work fit into the Gothic genre. That's because Scrooge's story is full of melodramas, from his youth to his old age. In addition, "A Christmas Carol" presents a sinister, mysterious setting, with night scenes and supernatural beings, which are also common elements of the Gothic genre. We must not forget that this book presents concepts and ideas about death and spiritual life, which also allow it to be characterized as a Gothic book.

7 0
3 years ago
Read the passage from Sugar Changed the World. The Indian coolies and the ex-slaves, who resented these newcomers flooding into
stich3 [128]

The author includes logical evidence that Indian workers and formerly enslaved people didn't get along because wages went down.  

In the passage, it states:

"The Indian coolies and the ex-slaves, who resented the newcomers flooding the colonies and driving down wages, were instant rivals."

In this case, the Indian coolies are the newcomers and the ex-slaves are the ones resenting them. Therefore, the ex-slaves resent the Indian coolies because they were driving down wages.

8 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Why dress code don’t benefit students
    7·2 answers
  • Thoreau opens his essay with a radical paradox: "that government is best which governs not at all" what does thoreau mean?
    10·1 answer
  • Which of the following statements describes a main difference between John F. Kennedy's "Immigrant Contribution" and Anna Quindl
    13·1 answer
  • 1.Write these words in the correct order to make a sentence.
    6·1 answer
  • After reading “My Brother Paul” would you characterize it as a story, as an essay, or both?
    15·2 answers
  • Please help! I’ll mark you as brainliest if correct
    13·1 answer
  • Explain how a negative life experience influences a person's choice
    5·2 answers
  • America has more college graduates than any other nation in the world.<br><br> True or false
    15·2 answers
  • What is an vpn, and how can you use a vpn? Explain.
    8·1 answer
  • PIU<br>.<br>Which definition of economics is the most acceptable and why? Explain.<br>the​
    9·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!