1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
ICE Princess25 [194]
3 years ago
6

Why did the professional dog walker go out of business math worksheet answers?

Social Studies
1 answer:
Gelneren [198K]3 years ago
7 0
Why Did the Professional Dog Walker ao Out of business, math worksheet Answers:

Q1. sin27°   = x/8

Solution:

We have to solve for x, therefore, we will rearrange the given equation for x.

We get,
x = 8 × sin27°

Using the calculator,

sin27° = 0.45

Now substitute the value of sin27° into the main equation.

we get,
x = 8 × 0.45
x = 3.63 (rounded to the nearest hundredth)


Q2. tan 18°  = n / 75

Solution:
We have to solve for n, therefore, we will rearrange the given equation for n.
We get,
n = 75 × tan 18°
Using the calculator,
tan 18° = 0.32
Now substitute the value of tan 18° into the main equation.
we get,
x = 75 × 0.32
x = 24.37 (rounded to the nearest hundredth)

Q3. sin40°  = 4 / a

Solution: We have to solve for a, therefore, we will rearrange the given equation for a.
We get,
a = 4 ÷ sin40°
Using the calculator,
sin40° = 0.64
Now substitute the value of sin40° into the main equation.
we get,
a = 4 ÷ 0.64
a = 6.25 (rounded to the nearest hundredth)

Q4. cos5°   = 92 / y

Solution: We have to solve for y, therefore, we will rearrange the given equation for y.
We get,
y = 92 ÷ cos5°
Using the calculator,
Cos5° = 0.99
Now substitute the value of cos5° into the main equation.
we get,
y = 92 ÷ 0.99
y = 92.92 (rounded to the nearest hundredth)

Q5:
Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:
Angle of elevation = 35°
length of Opposite side to the angle = x
Length of Hypoteneus = 12
Calculations:
Using the SOH CAH TOA rules:
SOH stands for SineФ = Opposite ÷ Hypotenuse.

CAH stands for CosineФ = Adjacent ÷ Hypotenuse.

TOA stands for TangentФ = Opposite ÷ Adjacent.

Hence,

               SineФ = Opposite ÷ Hypotenuse

Substituting the values:

               Sine35° = x ÷ 12

               0.5735  = x ÷ 12

                          x = 0.5735 × 12

                          x = 6.88 (rounded to the nearest hundredth)

Q6: Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:

Angle of elevation = 54°
length of the adjacent side to the angle = x
Length of Hypoteneus = 30
Calculations:
Using the SOH CAH TOA rules:

Hence,

               CosineФ = Adjacent ÷ Hypotenuse

Substituting the values:

               Cos54° = x ÷ 30

               0.5877  = x ÷ 30

                          x = 0.5877 × 30

                          x = 17.63 (rounded to the nearest hundredth)

Q7: Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:

Angle of elevation = 22°
length of the adjacent side to the angle = 85
length of the opposite side to the angle = x
Calculations:

Using the SOH CAH TOA rules:

Hence,

               TangentФ = Opposite ÷ Adjacent

Substituting the values:

               tan22° = x ÷ 85

              0.4040 = x ÷ 85

                          x = 0.4040 × 85

                          x = 34.34 (rounded to the nearest hundredth)

Q8: Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:

Angle of elevation = 16°
length of the opposite side to the angle = x
Length of Hypoteneus = 14
Calculations:
Using the SOH CAH TOA rules:
Hence,

               CosineФ = Adjacent ÷ Hypotenuse

Substituting the values:

               Sine16° = x ÷ 14

               0.2756  = x ÷ 14

                          x = 0.2756 × 14

                          x = 3.86 (rounded to the nearest hundredth)

Q9: Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:

Angle of elevation = 65°
length of the adjacent side to the angle = 9
length of the opposite side to the angle = x
Calculations:
Using the SOH CAH TOA rules:
Hence,

               TangentФ = Opposite ÷ Adjacent

Substituting the values:

               tan65° = x ÷ 9

               2.1445 = x ÷ 9

                          x = 2.1445 × 9

                          x = 19.30 (rounded to the nearest hundredth)

Q10: Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:

Angle of elevation = 51°
length of the adjacent side to the angle = x
Length of Hypoteneus = 70
Calculations:
Using the SOH CAH TOA rules:
Hence,

               CosineФ = Adjacent ÷ Hypotenuse

Substituting the values:

               Cos51° = x ÷ 70

              0.6293  = x ÷ 70

                          x = 0.6293 × 70

                          x = 44.05 (rounded to the nearest hundredth)

Q11: Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:

Angle of elevation = 36°
length of the opposite side to the angle = 15
Length of Hypoteneus = x
Calculations:
Using the SOH CAH TOA rules:
Hence,

               CosineФ = Adjacent ÷ Hypotenuse

Substituting the values:

               Sine36° = 15 ÷ x

               0.5877  = 15 ÷ x

                          x = 15 ÷ 0.5877

                          x = 25.52 (rounded to the nearest hundredth)

Q12: Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:

Angle of elevation = 60°
length of the adjacent side to the angle = x
length of the opposite side to the angle = 100

Calculations:
Using the SOH CAH TOA rules:

Hence,

               TangentФ = Opposite ÷ Adjacent

Substituting the values:

               tan65° = 100 ÷ x

               2.1445 = 100 ÷ x

                          x = 100 ÷ 2.1445

                          x = 46.63 (rounded to the nearest hundredth)

Q13: When a 25-ft ladder is leaned against a wall, it makes a 72° with the ground. How high up on wall does the ladder reach?

Solution: Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:

The angle of elevation from the ground = 72°
length of the wall opposite to the angle = X
Length of ladder (Hypoteneus) = 25 feet

Calculations:
Using the SOH CAH TOA rules:
Hence,

               SineФ = Opposite ÷ Hypotenuse

Substituting the values:

               Sine72° = x ÷ 25

               0.9510  = x ÷ 25

                          x = 25 ÷ 0.9510

                          x = 23.77 (rounded to the nearest hundredth)


ANSWERS TO QUESTION 14 AND  15 ARE ATTACHED

You might be interested in
Help me plz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Andrej [43]

Answer:

Heres your answer

Explanation: the answer is  option A

8 0
3 years ago
What did Eugene Talmadge's successful run for Georgia's governor in 1946 reveal about Georgia voters?
tiny-mole [99]

Answer:c

it just sounds right

5 0
3 years ago
What was the first Bible that was printed in the colonies?
Alex17521 [72]

Answer:

The first book printed in America and the first book entirely written in the American colonies was The Bay Psalm Book. This was quite an accomplishment, just 20 years after the Pilgrims landed at Plymouth, and 10 years after the Puritan Migration to Massachusetts.

Explanation:

4 0
3 years ago
Which best describes what social interest groups generally promote?
VikaD [51]

causes and values for example let's look at environmental interest groups. what actually promote is the values of nature's well being and they fight to protect it from any potential harm such as carbon emission or unresponsible forest harvesting

8 0
3 years ago
How did the Constitution overcome the weaknesses of the Articles of Confederation? A) The new plan of government centralized pow
hichkok12 [17]

Answer:

The correct answer is D. The new plan of government centralized power in the federal government and left the state to determine their own role.

Explanation:

The Constitution overcome the weaknesses of the Articles of Confederation using "THE NEW PLAN OF GOVERNMENT CENTRALIZED POWER IN THE FEDERAL GOVERNMENT AT THE EXPENSE OF STATE AUTHORITIES"

5 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Hey brainly I heard you help a lot of people do you mind helping me is ss :)
    15·1 answer
  • As provided for in Article II, Section 1 of the Constitution, the Presidential oath of office concludes with the words “So help
    9·2 answers
  • Based on this image how does the viewer know that this ad contains bias
    11·2 answers
  • What does pagan mean
    9·1 answer
  • The person most likely to use a "bench mark" in his/her profession would be a: (a)lawyer. (b)carpenter. (c)general contractor. (
    8·1 answer
  • 1) The best definition for the word "civic responsibility" is
    10·1 answer
  • Why was it important foe an egyptian to have an heir?
    14·1 answer
  • Amanda is a fitness professional assisting the athletic trainer of a soccer team. Which of the following is Amanda prevented fro
    6·1 answer
  • Lz help if u answer this right ill try to give brain
    12·1 answer
  • Which abnormal finding can be detected during the secondary assessment?
    11·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!