1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Flauer [41]
3 years ago
9

Which of the following is true concerning oxygen in regards to aerobic respiration?

Medicine
1 answer:
andrew-mc [135]3 years ago
3 0

Answer:

Correct answer is c. It is the final electron acceptor in the aerobic respiration.

Explanation:

Oxygen is a substrate of the aerobic respiration, but it is not the only one. Glucose is also a substrate.

Oxygen is used in the cells to be the final electron acceptor, this means that receives the electrons from NADH and FADH2. That is why, when there is no oxygen available for aerobic respiration, the NADH and FADH2 cannot be oxidized and therefore remain in their reduced form. As a consequence, they cannot be re-utilized during different cellular processes that are NAD+ and FAD dependant, such as glycolysis, pyruvate oxidation and cellular respiration. This means that the ATP synthesis stops.

Oxygen itself does not transport any electrones, this are transported by the cytochrome complex in the mitochondrial membrane. But oxygen is key in receiving those electrones, therefore a very important piece of the electron transport across the mitochondria.

You might be interested in
If the image of an object on one retina is exactly the same as the image of that object on your other retina (i.e. if you open a
expeople1 [14]

What your brain says about the object's distance is Nothing - this is a visual pattern recognition test, not distance. The size of the object and the distance it is from the observer determine the size of the image that forms on the retina.

  • Nothing - this is a visual pattern recognition test, not distance.

<h3>How does the image arrive on the retina?</h3>

After the pupil, the image reaches the lens and is focused on the retina. The eye's lens produces an inverted image, and the brain converts it to the correct position. In the retina, more than one hundred million photoreceptor cells transform light waves into electrochemical impulses, which are decoded by the brain.

With this information, we can conclude that The size of the object and the distance it is from the observer determine the size of the image that forms on the retina.

Learn more about retina in brainly.com/question/13993307

#SPJ1

3 0
1 year ago
What is the best CBD for your dog ?
KIM [24]

Answer:phone number for golden power to get the phone number

Explanation:

4 0
3 years ago
Read 2 more answers
The passage suggests that if a news commentator presented an editorial agreeing with the Huxleyan warning, many viewers would:
Anna [14]

Answer:

A) Take whatever action was necessary to combat the danger.

This response would be more likely in the case of an Orwellian culture, which the author states is like "a prison" and "much easier to recognize, and oppose than a Huxleyan [world]."

B) Listen carefully to the commentator and then explain the ideas to others.

The passage suggests the opposite response: "Huxley believed that we are in a race between education and disaster, and he wrote continuously about the necessity of our understanding the politics and epistemology of media, he  was trying to tell us that what afflicted people in <em>Brave New World</em> was not that they were laughing instead of thinking."

C) charge that the commentator was irrational or needlessly alarming viewers.

The passage suggests that the commentator would invite this charge: "Those who speak about this matter must often raise their voices to a near hysterical pitch, inviting the charge that they are everything from wimps to public nuisances to Jeremiahs."

D) Be receptive to learning more about the danger.

The viewers would be unreceptive to learning about the danger, because, according to the author, this world would appear benign.

Explanation:

5 0
3 years ago
A nurse is giving an educational presentation on recreational drugs to a parents' group at the local middle school. what would t
prisoha [69]

A potential consequence of cocaine use life-threatening cardiac dysrhythmias.

Cocaine is a powerfully addictive stimulant drug made from the leaves of the coca plant native to South America. Although health care providers can use it for valid medical purposes, such as local anesthesia for some surgeries, recreational cocaine use is illegal. As a street drug, cocaine looks like a fine, white, crystal powder

Learn more about Cocaine here:

brainly.com/question/15308857

#SPJ4

3 0
2 years ago
During an examination, an adolescent client tells the nurse about being anxious and frustrated because of the facial acne. which
Artemon [7]

During an examination, an adolescent client tells the nurse about being anxious and frustrated because of the facial acne. "This is one of the most common physical changes during adolescence."

<h3>What are the changes that occur in adolescence?</h3>

Growth spurts and changes brought on by puberty occur during adolescence. An adolescent may gain several inches in a few months, then experience very slow development for a while before experiencing another growth spurt. Puberty (sexual maturation) changes can occur suddenly or gradually, depending on the individual.

<h3>Physical Changes</h3>

Pre-teens frequently experience some sort of body dissatisfaction. If they experience too much discontent, they could develop shyness or become particularly sensitive to embarrassment. But be aware that some people can have the complete opposite reaction; they might put on a loud and hostile character in an effort to make up for feelings of inferiority and self-consciousness.

<h3>Emotional instability</h3>

Teenage years cause children to feel more intensely about everything. Every encounter seems to be enormous. Pleasures become more enticing, annoyances more upsetting, fears more terrifying, and frustrations more intolerable. Some young people may experience severe depression.

To know more depression visit :

brainly.com/question/17293944

#SPJ4

3 0
1 year ago
Other questions:
  • What causes galactosemia ?
    9·2 answers
  • Dose steroid cream really hurt you.?
    11·2 answers
  • In spinal nerves, the dorsal nerve root connects to the spinal cord by _____ branches.
    7·1 answer
  • A football player comes into the athletic training room with the help of a couple of teammates. He explains that he twisted his
    7·1 answer
  • Discus immune response to a pathogen through the oral (oral-anus) and respiratory route.
    11·1 answer
  • 1. What do you see as the most critical role of an allied health professional?
    10·1 answer
  • An ongoing clinical protocol at your site includes weekly blood draws to assess an exploratory endpoint. Unfortunately, particip
    8·1 answer
  • Which types of blood are exist?
    6·2 answers
  • What is the possible etiology for neurocognitive decline in a client who had a recent fracture of a femur bone
    7·1 answer
  • An infant has an obstructed airway but is responsive. when administering back blows to the infant, you would use which technique
    5·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!