Answer:
B). Both empires sought to project power as a mean of expanding their territories.
Explanation:
The second statement regarding both the Mughal and Songhay Empires aptly compares them as it details how they both looked around for power as the source of inflating/expanding their empires. The first option is incorrect as the passage has no detail about the internal rebelllion while the third option is wrong as there is no description of the Songhay elites' superiority over Mughal in terms of political power. The last option is incorrect as the passage involves no details regarding the extraction of wealth as means to expand the empire. Thus, <u>option B</u> is the correct answer.
One of the main things that brought an increase in income and growth in the GNP for the United States during the twenties was "stock market speculation," since during this time--known as the "roaring 20s"--there was a great deal of stock market investment, which (temporarily) spurred growth.
It propelled both the soviet union and United States to global superpower status, therefore ushering in the cold war.
Hope this helped. Have a great day! :D
The Albany Plan of Union was meant to unite the thirteen colonies into a union with a federal government. It was the predecessor of the Articles of Confederation. It was meant to address the issues of taxing and protection of colonies. It wasn't well received since the colonists were still afraid of a central taxing institution and were on the verge of a war.