The correct answer is A) so that no single branch of the government would gain too much power.
<em>The concepts of checks and balances were established by the authors of the Constitution so that no single branch of the government would gain too much power.</em>
This concept is a valuable precept because with the checks and balances can prevent wrongdoings from the other parts of the government and the exercise of power is divided equally. In the United States, the Constitution acknowledges three branches: the executive, that in the presidency of the U.S., the legislative, that is the House of Representatives and the Senate, and finally, the Judiciary, that is the Supreme Court.
World war 1 was july 14th 1914
Answer: Passage D: A democratic government did nothing to stem the flow of high inflation and unemployment that seemed to grow worse week by week. People grew desperate for change.
This is the passage that most closely resembles Nazi ideology. The passage states that the democratic government of Germany was not successful in controlling either inflation or unemployment. These were two of the reasons for the rise of Nazism. The Nazi party promised to fix these problems in a much more efficient and long-lasting manner than that of the democratic government. This made them extremely popular.
D some Jews fought against the Nazis rather than be sent to concentration camps.