1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
RideAnS [48]
3 years ago
8

According to "When Rome Went to Britain," what resources made the conquest of Britain of interest to the Romans? How were these

resources used throughout the Roman Empire? Include information from the text in your answer.
English
1 answer:
xz_007 [3.2K]3 years ago
3 0
1. The reason Romans invaded and conquered Britan was its abundance of natural resources, especially metal. The author clearly states this as he also states that Britons did mine the metals but not really efficiently. They did not have the technology to exploit the mines to their full potential. Romans with their technology were able to do just that.

2. For Romans, of course this meant that they can now produce the things they needed on much larger scale thanks to the resources provided by their newly conquered territory. Thus as the text states, they used the resources to  craft metal coins, tools and numerous weapons that would be used all over the Roman Empire.
You might be interested in
This refers to form and style. The diction an author uses plays a role in making generalizations about an author’s style. True o
Strike441 [17]

i want to say yes...............

3 0
3 years ago
Read 2 more answers
Read the passage.
Brilliant_brown [7]

Answer:

understand

Explanation:

good luck!

8 0
3 years ago
Read 2 more answers
Why should women not join selective services? 99 Points I give BRAINLIEST!
levacccp [35]

1. This will create a weaker military where both servicemen and servicewoman pay the price in precious blood, because women are different then men physically.

- Combat roles are already open to women, if women registered for Selective Service and a draft was in fact implemented, the number of females on the military front lines could skyrocket. This would weaken our forces and unnecessarily cost both male and female blood. Obviously men are more equipped physically than women on the battle field.

2. All positions of the military are currently open to women,

- If a women would like to serve her country in any role at all, and is capable, she can. With no restrictions on  access, mandating women to register for Selective Service would only force unwilling participants in the name of "equality."

3. Daughters, sisters and wives serving will be targeted.

-Taking a look on how women are treated would make this clear. Because, imagining what would be done to a woman who is captured is completely terrifying. To give and example look at group such as ISIS, who have cut off the heads of Christian children and captured Nigerian school girls. Women will be targeted and men will risk their lives at all costs to save women because this is America.

4. Standards will be lowered.

-Women are generally weaker than men. When huge number of women are in the military you can guess that physical standards will be lowered in the name of group justice. The same "social justice warriors" who are pushing to register for Selective Service will be there counting every promotion and measuring enrollment of women in all positions, and there counting every promotion and measuring enrollment of women in all positions, and when the same number of women aren't promoted as men in combat, the "warriors" will "fix" by implementing quotas and lowering standards.

5. A majority of women oppose a mandate for women to register for Selective Service.

- According to a Rasmussen survey, only 38% of women agreed that women should register for selective service. Two reasons: One, the report surveyed women of all ages and not women who would potentially be mandated to serve if said draft were to be implemented, Two, the survey was taken earlier this month, a time when the draft was still dormant.

6. It's morally reprehensible.

- To sum it up in one line from a man who served this country: "The moral point that a country which sends its wives, mothers, sisters, and daughters into the meat grinder of combat has preemptively surrendered a vital portion of its own humanity."

7 0
3 years ago
Read 2 more answers
Do - be - not enjoy - miss - not finish - pass - not rain - travel
Butoxors [25]

Answer:

1. travel

2. do

3.  not finish

4. pass

5. miss

6. not rain

7. not enjoy

8. be

7 0
3 years ago
Read the sentence.
astra-53 [7]

Answer:

it

Explanation:

5 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Which of the following sentences contains a dependent clause? A. The three deer kicked, leaped, and behaved like rambunctious ra
    9·1 answer
  • Do only carnivores have incisors?
    5·2 answers
  • Which feature of Anglo-Saxon culture is reflected in the passage? the reliance on formal rules of hospitality the emphasis on gi
    6·1 answer
  • How do i answer a question someone else has asked please give details.
    7·1 answer
  • What does reiterate mean?
    11·2 answers
  • Before she died, Lee completed a document specifying her wishes to be taken off life support should she be in a position where s
    10·1 answer
  • My daily routine—the things I do every day—consists of studying, exercising, and working.
    12·2 answers
  • In The Pilgrim's Progress, what happens to Christian and his companion as they attempt to make their way through Vanity Fair?
    8·2 answers
  • PLS ANSWER ASAP 25 PTS PLSSSSSSSSSSS WILL GIVE BRAINLIEST
    11·2 answers
  • Friendly letter There was a misunderstanding between you and your close frlend when you were a party
    13·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!