Answer:
1. The main argument made about Indian Ocean ports is that they serve people from different parts of the world.
2. Their accommodation of different religions
3. Diffusion of religion is one similarity between the regions described in the passage and the Silk Roads.
Explanation:
From the passage, the narrator goes on to show that the Indian ports of Hormuz and Calicut served people from different Asian and Arabic countries around the globe. When he arrived at Calicut, he noted the cohabitation of Muslims and Hindus. Their tolerance of each other must have facilitated trade.
Just like the Silk Roads which served merchants from different parts of the world, thus leading to a diffusion of many aspects of culture, the Indian ports also provided the same advantage.
Perceptual is a mental predisposition that functions as a lens through which we perceive the world and our learned concepts (schemas) prime is to organize and interpret ambiguous stimuli in certain ways.
example of perception: knowing when to try a different technique with a student to increase their learning
example of schemas: in Piaget’s theory of development, children construct a series of schemata, based on the interactions they experience, to help them understand the world
Piaget’s (1936) Theory: cognitive development explains how a child constructs a mental model of the world. He disagreed with the idea that intelligence was a fixed trait, and regarded cognitive development as a process which occurs due to biological maturation and interaction with the environment. He was also a Psychologist. (this is just something in case your teacher asks about piaget’s theory/what it was about)
Hope this helps!
Norman Borlaug developed high-yield crop varieties by using conventional breeding techniques. Moreover, agricultural biotechnology corporations use DNA recombinant technologies to improve crop yield.
Norman Borlaug was an American agronomist who developed high-yield semi-dwarf crops (i.e., wheat and rice) varieties during the 60s by crossing different crop varieties.
This period of time was known as the 'Green Revolution' and led Borlaug to win the Nobel Peace Prize because his work helped to alleviate hunger in developing countries.
Moreover, current agricultural biotechnology corporations use DNA recombinant technologies to develop genetically modified organisms, which exhibit desired traits for agriculture (for example, resistance to drought or high grain yield).
A genetically modified organism is any organism (e.g., a plant) whose genetic material has been altered by using DNA recombinant technologies.
Learn more in:
brainly.com/question/3509135
He works as a professional orator