1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
raketka [301]
3 years ago
8

As Warren looks back over his long life, he feels a sense of unity in his life's accomplishments. He would be described as being

in Erikson's __________ stage of psychosocial development.
Social Studies
2 answers:
Inessa05 [86]3 years ago
8 0

Answer:

ego-integrity vs. despair.

Explanation:

Erikson's psychosocial development involves eight stages. The eight stages are listed below:

(1). Infancy(Under 2 years): this stage of psychosocial development is known as the Trust vs. Mistrust stage.

(2). Toddlerhood(2–4 years): this stage of psychosocial development is known as the Autonomy vs. Shame/Doubt stage.

(3). Early childhood(5–8 years): this stage of psychosocial development is known as the Initiative vs. Guilt stage.

(4). Middle Childhood(9–12 years): this stage of psychosocial development is known as the Industry vs. Inferiority stage.

(5). Adolescence(13–19 years) : this stage of psychosocial development is known as the Identity vs. Role Confusion stage.

(6). Early adulthood(20–39 years) : this stage of psychosocial development is known as the Intimacy vs. Isolation stage.

(7). Middle Adulthood(40–59 years): this stage of psychosocial development is known as the Generativity vs. Stagnation stage.

(8). Late Adulthood(60 and above): this stage of psychosocial development is known as the Ego Integrity vs. Despair stage.

The last stage of the Erikson's psychosocial development is what we are dealing with in this question. It is the stage in which one reflect on his or her life just like Warren.

Anni [7]3 years ago
6 0

Answer:

Ego-integrity vs. despair

Explanation:

As Warren looks back over his long life, he feels a sense of unity in his life's accomplishments. He would be described as being in Erikson's ego-integrity vs. despair stage of psychosocial development.

Ego-integrity vs. despair stage involves reflecting on one's life and either moving into feeling satisfied and happy with one's life or feeling a deep sense of regret. For example,as Warren looks back over his long life, he feels a sense of unity in his life's accomplishments.

You might be interested in
Which statement is an example of a claim for an argumentative essay?
ioda

Answer:

c

Explanation:

because i had to read a whole paragraph if i am wrong i will remove my answer if not it will still be here. hope i helped  

8 0
2 years ago
Read 2 more answers
The act that prohibits age-based employment discrimination against individuals between 40 and 70 years of age is the __________.
klasskru [66]

Answer: Age Discrimination in Employment Act of 1967

Explanation:

4 0
3 years ago
Why did the professional dog walker go out of business math worksheet answers?
Gelneren [198K]
Why Did the Professional Dog Walker ao Out of business, math worksheet Answers:

Q1. sin27°   = x/8

Solution:

We have to solve for x, therefore, we will rearrange the given equation for x.

We get,
x = 8 × sin27°

Using the calculator,

sin27° = 0.45

Now substitute the value of sin27° into the main equation.

we get,
x = 8 × 0.45
x = 3.63 (rounded to the nearest hundredth)


Q2. tan 18°  = n / 75

Solution:
We have to solve for n, therefore, we will rearrange the given equation for n.
We get,
n = 75 × tan 18°
Using the calculator,
tan 18° = 0.32
Now substitute the value of tan 18° into the main equation.
we get,
x = 75 × 0.32
x = 24.37 (rounded to the nearest hundredth)

Q3. sin40°  = 4 / a

Solution: We have to solve for a, therefore, we will rearrange the given equation for a.
We get,
a = 4 ÷ sin40°
Using the calculator,
sin40° = 0.64
Now substitute the value of sin40° into the main equation.
we get,
a = 4 ÷ 0.64
a = 6.25 (rounded to the nearest hundredth)

Q4. cos5°   = 92 / y

Solution: We have to solve for y, therefore, we will rearrange the given equation for y.
We get,
y = 92 ÷ cos5°
Using the calculator,
Cos5° = 0.99
Now substitute the value of cos5° into the main equation.
we get,
y = 92 ÷ 0.99
y = 92.92 (rounded to the nearest hundredth)

Q5:
Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:
Angle of elevation = 35°
length of Opposite side to the angle = x
Length of Hypoteneus = 12
Calculations:
Using the SOH CAH TOA rules:
SOH stands for SineФ = Opposite ÷ Hypotenuse.

CAH stands for CosineФ = Adjacent ÷ Hypotenuse.

TOA stands for TangentФ = Opposite ÷ Adjacent.

Hence,

               SineФ = Opposite ÷ Hypotenuse

Substituting the values:

               Sine35° = x ÷ 12

               0.5735  = x ÷ 12

                          x = 0.5735 × 12

                          x = 6.88 (rounded to the nearest hundredth)

Q6: Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:

Angle of elevation = 54°
length of the adjacent side to the angle = x
Length of Hypoteneus = 30
Calculations:
Using the SOH CAH TOA rules:

Hence,

               CosineФ = Adjacent ÷ Hypotenuse

Substituting the values:

               Cos54° = x ÷ 30

               0.5877  = x ÷ 30

                          x = 0.5877 × 30

                          x = 17.63 (rounded to the nearest hundredth)

Q7: Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:

Angle of elevation = 22°
length of the adjacent side to the angle = 85
length of the opposite side to the angle = x
Calculations:

Using the SOH CAH TOA rules:

Hence,

               TangentФ = Opposite ÷ Adjacent

Substituting the values:

               tan22° = x ÷ 85

              0.4040 = x ÷ 85

                          x = 0.4040 × 85

                          x = 34.34 (rounded to the nearest hundredth)

Q8: Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:

Angle of elevation = 16°
length of the opposite side to the angle = x
Length of Hypoteneus = 14
Calculations:
Using the SOH CAH TOA rules:
Hence,

               CosineФ = Adjacent ÷ Hypotenuse

Substituting the values:

               Sine16° = x ÷ 14

               0.2756  = x ÷ 14

                          x = 0.2756 × 14

                          x = 3.86 (rounded to the nearest hundredth)

Q9: Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:

Angle of elevation = 65°
length of the adjacent side to the angle = 9
length of the opposite side to the angle = x
Calculations:
Using the SOH CAH TOA rules:
Hence,

               TangentФ = Opposite ÷ Adjacent

Substituting the values:

               tan65° = x ÷ 9

               2.1445 = x ÷ 9

                          x = 2.1445 × 9

                          x = 19.30 (rounded to the nearest hundredth)

Q10: Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:

Angle of elevation = 51°
length of the adjacent side to the angle = x
Length of Hypoteneus = 70
Calculations:
Using the SOH CAH TOA rules:
Hence,

               CosineФ = Adjacent ÷ Hypotenuse

Substituting the values:

               Cos51° = x ÷ 70

              0.6293  = x ÷ 70

                          x = 0.6293 × 70

                          x = 44.05 (rounded to the nearest hundredth)

Q11: Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:

Angle of elevation = 36°
length of the opposite side to the angle = 15
Length of Hypoteneus = x
Calculations:
Using the SOH CAH TOA rules:
Hence,

               CosineФ = Adjacent ÷ Hypotenuse

Substituting the values:

               Sine36° = 15 ÷ x

               0.5877  = 15 ÷ x

                          x = 15 ÷ 0.5877

                          x = 25.52 (rounded to the nearest hundredth)

Q12: Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:

Angle of elevation = 60°
length of the adjacent side to the angle = x
length of the opposite side to the angle = 100

Calculations:
Using the SOH CAH TOA rules:

Hence,

               TangentФ = Opposite ÷ Adjacent

Substituting the values:

               tan65° = 100 ÷ x

               2.1445 = 100 ÷ x

                          x = 100 ÷ 2.1445

                          x = 46.63 (rounded to the nearest hundredth)

Q13: When a 25-ft ladder is leaned against a wall, it makes a 72° with the ground. How high up on wall does the ladder reach?

Solution: Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:

The angle of elevation from the ground = 72°
length of the wall opposite to the angle = X
Length of ladder (Hypoteneus) = 25 feet

Calculations:
Using the SOH CAH TOA rules:
Hence,

               SineФ = Opposite ÷ Hypotenuse

Substituting the values:

               Sine72° = x ÷ 25

               0.9510  = x ÷ 25

                          x = 25 ÷ 0.9510

                          x = 23.77 (rounded to the nearest hundredth)


ANSWERS TO QUESTION 14 AND  15 ARE ATTACHED

7 0
3 years ago
Along with the need to disclose, we have an equally important drive to maintain some space between ourselves and others. this di
ANTONII [103]
The answer is "openness-privacy dialectic".

Disclosure is one characteristic for relational connections. However, alongside the drive for closeness, we have a similarly essential need to keep up some space amongst ourselves as well as other people. openness-privacy dialectic alludes to the strain between the requirement for exposure and the requirement for mystery in a relationship.
3 0
3 years ago
44) Which category of religion has moderate acceptance by mainstream society?
Lerok [7]

Answer: Ecclesia :)

Explanation:

4 0
3 years ago
Other questions:
  • A traveling notebook Question 15 options: A) requires a good deal of preparation. B) should remain in school at all times so tha
    10·1 answer
  • What is a small stream that runs into a river?
    14·1 answer
  • All American men between the ages of 18 and 26
    7·2 answers
  • Mao Zedong’s party was called the _______________________________ and he called his country ____________________________________
    12·1 answer
  • 30 POINTS IF RIGHT 30 POINTS!!!!
    15·2 answers
  • Avoiding acronyms and unnecessary jargon or technical terms will help your audience understand and remember your message. Which
    8·1 answer
  • Which of the following is NOT a factor to consider when examining extrinsic job satisfaction? a. pay b. coworkers c. job tasks d
    11·1 answer
  • A key prediction of the viral hypothesis of schizophrenia is that
    12·1 answer
  • Why were both tepees and earth lodges used as housing on the great plains?
    14·1 answer
  • When King Maghan<br> was<br> dying, he gave his best griot to whom?
    10·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!