1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Advocard [28]
3 years ago
15

How does contextual information about the Klondike gold rush help readers understand Jack London’s story and his purpose in the

excerpt from “To Build a Fire”?
English
2 answers:
Alik [6]3 years ago
8 0

Answer:

Jack London spent some time as a prospector in the Klondike. He was aware of how dangerous ignorance could be in such harsh conditions. “To Build a Fire” reflects London’s experience with many foolish prospectors who died from the cold and of malnutrition.

The contextual information suggests why the unnamed prospector in the story might have been overconfident: He was new to the area and might have been misled by popular and sensational accounts of the gold rush. These accounts depicted the prospectors as heroes discovering new frontiers and making their own fortunes. They did not describe the suffering of life in the Canadian wilderness.  

Contextual information also helps us understand the author’s purpose: to expose the truth about the dangerous conditions faced by prospectors during the Klondike gold rush. London informs his readers of what exactly prospecting involves and the importance of knowing the dangers of the environment and one’s own limits.

Explanation:

KiRa [710]3 years ago
7 0

Answer:

Your answer should include some of these points about how the background information improved your understanding of the excerpt:

   Jack London spent some time as a prospector in the Klondike. He was aware of how dangerous ignorance could be in such harsh conditions. “To Build a Fire” reflects London’s experience with many foolish prospectors who died from the cold and of malnutrition.

   The contextual information suggests why the unnamed prospector in the story might have been overconfident: He was new to the area and might have been misled by popular and sensational accounts of the gold rush. These accounts depicted the prospectors as heroes discovering new frontiers and making their own fortunes. They did not describe the suffering of life in the Canadian wilderness.

   Contextual information also helps us understand the author’s purpose: to expose the truth about the dangerous conditions faced by prospectors during the Klondike gold rush. London informs his readers of what exactly prospecting involves and the importance of knowing the dangers of the environment and one’s own limits.

Explanation: I got the answer wrong so here's the right answer for everyone else.

You might be interested in
Near the beginning of A Christmas Carol, the narrator describes the London in which the action takes place as "cold, bleak, biti
Sergio039 [100]
I think its A. They establish this section's grim mood. Hope thus helps :D
7 0
3 years ago
Read 2 more answers
Henry Clerval insists on joining Frankenstein on his travels. Why does Shelley include him? Select one:
Illusion [34]

Answer: the answer is B

Explanation: The answer is B because he was the link to frankenstein's past life.

7 0
3 years ago
In the passage above, to what does the word usurpations refer?
topjm [15]

Answer:

Demand

Explanation:

Given that the meaning of usurpation is to seize and hold or take things through force without legal backing.

6 0
2 years ago
Which character had been a servant for Elizabeth Proctor but was fired?
blagie [28]
I’m pretty sure it’s Abigail
7 0
3 years ago
Read 2 more answers
How many legs does an elephant have if you count his trunk as a leg?
snow_tiger [21]
6 would be the awnser
4 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Now, write a letter of at least two paragraphs about the fire to a local newspaper. Be sure to:
    6·2 answers
  • Can anyone please help me in this... make a poster based on the book you read​
    5·1 answer
  • Fire Hazards:
    11·1 answer
  • Read the passage from The Lion, the Witch, and the Wardrobe, in which Susan speaks with her younger siblings. "I think he’s an o
    8·1 answer
  • THIS IS A MUSIC QUESTION SOMEONE I REALLY MEED HELP PLEASE NOOOO LINKS. What aspect of this performers posture needs to be fixed
    10·2 answers
  • I. Examples
    5·1 answer
  • What is one reason Dante most likely wrote the intend
    5·1 answer
  • 9. Bonnie spent months working hard to build and program EARL. How did Bonnie feel
    10·1 answer
  • Why do TV shows, novels and myths often use characters with the same personality traits, over and over again?
    12·1 answer
  • The repeated use of the word <br> reinforces the strength and power of the United Nations.
    15·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!