1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Butoxors [25]
3 years ago
6

1. You can tell the age of a skeleton by looking at:A. the length of the femur; B. the number of fused bones; C. the shape of th

e pelvis; D. the color of the bones2. In general, a female skeleton will have a pelvis that is: A. wider; B. narrower3. Which bone is most commonly used to determine the height of the deceased?A. sternum; B. femur; C. clavicle; D. humerus4. You can tell if a person is right or left handed from the bones? A. True; B. False5. Wearing at joints at certain points on the skeleton can give you clues about the person's:A. height B. gender C. race D. weight6. The shape of the nose holes is used mostly to determine the individual's:A. height B. gender C. race D. weight7. If a forensic anthropologist uses his thumb to check the width of a notch on the pelvis, he is trying to identify the:A. age B. gender C. race D. weight8. The sagittal suture in the skull can be investigated to determine:A. age B. gender C. race D. weight9. A forensic entomologist would study what on the corpse?A. finger; B. bones; C. insects; D. plants; E. blood10. Compared to a male, the jaw of a female is:A. round; B. square; C. flat; D. jutting11. The skull of an african-american would likely have a _____ eye orbital than a caucasion.A. wider; B. narrower12. Tissue depth markers are used to determing what on a skull?A. the length of the nose; B. the size of the ears; C. the amount of flesh on the bone; D. the color of the skin
Biology
2 answers:
kobusy [5.1K]3 years ago
6 0

Answer:

1. B- The cranial and facial bones fuse,excluding the jaws and mandibles

2. A- To accommodate giving birth

3. B- measured in centimeters. for females take the measured number multiply by 3.08 and then add 64.67. In males multiply the measured length by  2.89 and add 78.1

4. A- through examining the upper arm bone.

5. D-

6 C-climate can also shape a persons nose

7. B- The wider the pelvis means that it's a female, and most likely has given birth

8. A- A young persons suture are more visible and softer when compared to an older person

9. C-Forensic entomology is the study of insects and their cycles on dead organisms.

10. A

11. A

12. C

Explanation:

Citrus2011 [14]3 years ago
5 0

I will use questions and then insert the right answer for better understanding.

1. You can tell the age of a skeleton by looking at:

answer:

B. the number of fused bones

2. In general, a female skeleton will have a pelvis that is:

answer:

A. wider

3. Which bone is most commonly used to determine the height of the deceased?

answer:

B. femur

4. You can tell if a person is right or left handed from the bones?

answer:

A. True

5. Wearing at joints at certain points on the skeleton can give you clues about the person's:

answer:

D. weight

6. The shape of the nose holes is used mostly to determine the individual's:

answer:

A. height

7. If a forensic anthropologist uses his thumb to check the width of a notch on the pelvis, he is trying to identify the:

answer:

B. gender

8. The sagittal suture in the skull can be investigated to determine:

answer:

A. age

9. A forensic entomologist would study what on the corpse?

answer:

C. insects

10. Compared to a male, the jaw of a female is:

answer:

A. round

11. The skull of an african-american would likely have a _____ eye orbital than a caucasion.

answer:

A. wider

12. Tissue depth markers are used to determining what on a skull?

answer:

C. the amount of flesh on the bone

You might be interested in
Select all of the answers that apply.
laiz [17]
Chemical weathering is caused by rain water reacting with the mineral grains in rocks to form new minerals (clays) and soluble salts. These reactions occur particularly when the water is slightly acidic.
5 0
3 years ago
The walls of the alveoli are composed of two types of cells
yuradex [85]
Alveoli walls are composed of Type 1 and Type 2 alveolar cells
6 0
3 years ago
What cells carry nutrients from food to the rest of the cells in the body
Triss [41]

Answer:

the arteries and veins

5 0
3 years ago
Epstein-Carr virus infections are typically asymptomatic in which of the following groups?a. young adultsb. adultsc. AIDS patien
guajiro [1.7K]

Answer:

The correct answer is option a. young adult.

Explanation:

Epstein-carr virus infects in the patient or people with weak immune system groups. Epstein-carr virus causes a different type of disease and also said to cause cancer. These viruses are common in childhood or early adults or weakened the immune system by the disease like HIV/aids. In young adults, symptoms are not visible by these viruses.

Thus, the correct answer is option A. young adult.

3 0
3 years ago
Why do fossils that paleontologists find represent only a partial picture of life in the past?
Marysya12 [62]

Answer:

Because we cannot see some animals properly like jellyfish as their tissue is too soft, and feathers or for can often not make an imprint on fossils.

Explanation:

7 0
3 years ago
Other questions:
  • What makes animals natural communication less complex than human language
    5·1 answer
  • in pea plants, purple flowers (p) are dominant over white flowers (p). Show the cross between two heterozygous plants
    15·1 answer
  • What types of plants have fewer than the average number of root hairs?
    8·1 answer
  •  This has been reduced in size, usually, over time and has less important function in some related organisms than in others.
    14·2 answers
  • Which area is likely the most biodiverse?
    10·1 answer
  • What happen to the energy that was not passed on to the next tropic level?????<br> Please help AsAP
    9·1 answer
  • Where are haploid cells found?
    15·2 answers
  • HELP ME!!<br> Albinism over powers the gene for skin color this is an example of
    11·2 answers
  • What is the only way that carbon dioxide is removed from the carbon cycle?
    13·1 answer
  • Development of a multiplex real-time PCR assay for the simultaneous detection of four bacterial pathogens causing pneumonia
    11·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!