1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Oliga [24]
3 years ago
15

Explain how the printing press altered Renaissance society. Your answer should be at least 150 words.

English
1 answer:
qwelly [4]3 years ago
4 0

Gutenberg’s genius invention was to create a set of letters that could be pressed into “matrix” material, which was then filled with a lead alloy to make type. You got one of each letter in a font of type. If you needed 100 of the letter E, you molded what you needed. If a letter was starting to wear out, you threw it back in the pot and made a new one. Gutenberg's printing press spread literature to the masses for the first time in an efficient, durable way, shoving Europe headlong into the original information age.  Being able to print in quantity meant more people could gain access to learning, and more people could create new ideas.

You might be interested in
Change the following assertive into interrogative :
Alisiya [41]

Answer:

1. It was a great sight.

Ans: Wasn’t it a great sight?

2. No one can tolerate this.

Ans: Who can tolerate this?

3. Nobody salutes the setting sun.

Ans: Who salutes the setting sun?

4. Gulliver could hear his watch ticking in his pocket.

Ans: Couldn’t Gulliver hear his watch ticking in his pocket?

5. It is useless to cry over spilt milk.

Ans: Isn’t it useless to cry over spilt milk?

6. The beauty of nature beyond description.

Ans: Doesn’t the beauty of nature beyond description?

7. Everybody has heard of Darwin.

Ans: Who hasn’t heard of Darwin?

8. He has his dinner at seven every evening.

Ans: Hasn’t he has his dinner at seven evenings?

9. I told him to practise regularly.

Ans: Didn’t I tell him to practise regularly?

10. Virtue has its own reward.

Ans: Hasn’t virtue its own reward?

3 0
3 years ago
Define the term of Cliche.
Zigmanuir [339]
A phrase that is overused
6 0
3 years ago
Which are the smallest units of life?
kogti [31]

Answer:

cell

Explanation:

The cell is the smallest unit of life that can divide, multiply, grow and respond to stimuli from the environment.

All living things are made of cells; the cell itself is the smallest fundamental unit of structure and function in living organisms.

Atoms are the smallest and most fundamental unit of matter.

So it is not Atoms as most people think, it is Cell.

5 0
2 years ago
Read 2 more answers
Choose one author from the early American and Colonial period. Identify what he or she wrote and describe his or her purpose, au
Anna35 [415]
An example of such author can be Benjamin Franklin. He was widely read by people throughout the colonies and his Poor Richard's Almanacs were a common household items. His audience were the common people and his purpose was to educate them and help people become better. Hi style was simple and direct, often full of word plays and funny anecdotes.
5 0
3 years ago
Mulvey relates this feature of cinematography (specifically, depth of field) to the expression of the active male's expansive po
EastWind [94]

Answer:

Mulvey relates this feature of cinematography (specifically, depth of field) to the expression of the active male's expansive power through screen space. Mulvey relates to Depth of field.

<u>Explanation:</u>

The Depth of field is very important in photography, it enhances our photos. It is that part that represents sharpness that we can easily focus. It varies from one photo to another.

In some photos, the part where we can focus on is very shallow but in other photos, this part is very deep. Depth of field depends upon aperture and focal length of the lens.

Large aperture gives a shallow depth of field but on the other hand, a small aperture gives a deep depth of field.

3 0
3 years ago
Other questions:
  • Knowing what you now know about why Jackson wrote this story, does the story accomplish what she hoped it would?
    15·1 answer
  • Which information about the setting does the author provide in the passage below? Since it would be many more months before she
    14·1 answer
  • Which sentence would be the most engaging opening for a story about a clumsy girl
    12·1 answer
  • One side of your face is identical to the other side. You are _____. radially symmetrical asymmetrical bilaterally symmetrical
    13·2 answers
  • Is the connotation of the dog that bites people appropriate
    5·1 answer
  • Prepositional Phrases:
    15·1 answer
  • Academic dishonesty, from a school/college/university point-of-view, is on the rise. Do you think that if a student is academica
    5·1 answer
  • (Suited for Spacewalks - Adapted from NASA)
    12·2 answers
  • Which statement best summarizes the following portion of the Declaration of
    9·1 answer
  • What is the claim in the passage?
    11·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!