1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
STALIN [3.7K]
3 years ago
9

Match the following items:

Biology
2 answers:
Black_prince [1.1K]3 years ago
4 0
Cytoplasm; 4
Nucleus; 2
Plasma Membrane; 1
Organism; 5
Vacuole; 3
Nucleolus; 7
Cell Wall; 6
Roman55 [17]3 years ago
3 0

Answer:

1. semipermeable; allows certain substances to pass through

Answer: plasma membrane

Substance like ion have to be regulated closely. Plasma membrane will regulate the concentration of some molecule by making them unable to pass it. Other molecule will be able to pass it freely, like water in osmosis.

2. controls activities of the cell

Answer: nucleus

Nucleus is the most vital organele of the cell that will regulate the cell activities. It contain the genetic material of the cell(DNA/RNA) that needed for protein synthesis. The protein itself will be used to create a new organelle or repair a damaged structure.

3. storage structure

Answer: Vacuole

Vacuole is a membrane bound organelle that used to contain and transport substance. Vacuole could contain a hazardous material so it wont damage the cells, then moving it to the plasma membrane for disposal. It could also store different substance for use like calcium or neurotransmitter.

4. thick fluid between plasma membrane and nucleus

Answer: cytoplasm

Cytoplasm is a gel-like substance that make most of the cell. It is made most of water, so the volume will be influenced by the water content of the cell. Cytoplasm has a role in cell signalling by allowing the movement of certain molecule.

5. functional plant or animal

Answer: organism

An organism is a living individual entity. It could be animal, plants, fungi or even bacteria(microorganism). It could be made of a single cell or multicellular. A living organism will constantly be doing metabolism and need food to sustain their life. By this definition, a virus is not a living organism because they can't do metabolize by their self.

6. fibrous material giving support to the plant

Answer: cell wall

Plant cell has a rigid and sturdy structure around it plasma membrane called cell wall. Cell wall will protect the outer side of the plant cells from attack. This structure makes the plant cell membrane stronger than the animal cells. The cell wall is made by a combination of carbohydrate and proteins. 

7. produces ribosomal nucleic acid (RNA)

Answer: nucleolus

Nucleolus is an organ that located inside the nucleus. The size is about 25% of the nucleus and it shown as a darker circle inside the nucleus. Nucleolus has a role in the earlier phase of RNA synthesis cascade as it was the place of ribosome biogenesis.

Read more on Brainly.com - brainly.com/question/10624288#readmore

Explanation:

You might be interested in
The epicenter of an earthquake is located 2,800 kilometers from a seismic station. Approximately how long did the s-wave take to
Pani-rosa [81]

Answer:

For a approximate answer, you need the speed of the s-wave which is not in the question, to find the time.

Explanation:

4 0
3 years ago
After 8 weeks on the different diets, the scientists collected the following data on the two groups of mice:
svetoff [14.1K]
You didn't really provide the required table. But as a general hint, you should look at the differences between the two groups and then you can see what were the differences in amount of weight gained, amount of body fat, as well as the composition of the microbial community. 
3 0
3 years ago
At what temperature does all molecular motion stop?
Over [174]

Answer:

Absolute Zero

Explanation:

It is based on molecular motion, with the temperature of 0K, also known as absolute zero, being the point where all molecular motion ceases. The freezing point of water on the Kelvin scale is 273.15K, while the boiling point is 373.15K

It wouldn't be 0 degrees C or 0 degrees F because the temp of the molecular motion stop in Celsius is -273.15 degrees and in Fahrenheit it would be -459.67 degrees.

I hope this helps :)

7 0
3 years ago
Which of the following is an example
lisabon 2012 [21]

Answer:

B

Explanation:

soil being depleted to nitrogen due to high runoff

4 0
3 years ago
Read 2 more answers
what differences do you observe in the syringe or its contents before the air was pumping into the syringe and after?
Kaylis [27]

Answer:

what differences do you observe in the syringe or its contents before the air was pumping into the syringe and after?

Explanation:

When an air bubble enters a vein, it's called a venous air embolism. When an air bubble enters an artery, it's called an arterial air embolism. These air bubbles can travel to your brain, heart, or lungs and cause a heart attack, stroke, or respiratory failure.You can compress it, or squeeze it into a smaller volume. When you push on the plunger you can feel the air pushing back. When you stop pushing, the air inside the syringe will return to its original size.

6 0
3 years ago
Other questions:
  • Scientists are studying a group of ant colonies in the Arizona desert. Which question about the ants can be answered scientifica
    6·2 answers
  • A nurse is caring for a client with constipation. the incidence of constipation tends to be high among clients that follow which
    10·1 answer
  • 1. Explain the difference between genes and alleles.
    5·1 answer
  • Individuals evolve by developing traits that are better for survival and reproduction true or false
    7·1 answer
  • Which molecule is more useful for studying distant evolutionary time-mitochondrial DNA or ribosomal RNA?​
    8·1 answer
  • Describe some of destructive action of microbes ​
    13·2 answers
  • PLEASE HELP DUE IN 5 MINUTES!!​
    7·1 answer
  • What other things exist that are too small to be seen without magnification?
    7·1 answer
  • Which of the following is a reasonable claim the researchers can make based on the data in the graphs?
    8·1 answer
  • What are some of the challenges scientists might face when directly observing animal behavior in the wild? What do you think wou
    14·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!