1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Usimov [2.4K]
3 years ago
15

A 1000 kg car is moving on flat road at a constant speed of 25 m/s. What is the magnitude of average not force, that is required

to slowing the car to 12.5 m/s within 22 seconds?
Physics
1 answer:
Shkiper50 [21]3 years ago
4 0

Answer:-600N

Explanation:

Mass(m)=1000kg

Initial velocity(u)=25m/s

Final velocity(v)=12.5m/s

Time(t)=22 seconds

v=u+axt

12.5=25+ax22

collect like terms

12.5-25=22a

-12.5=22a

Divide both sides by 22

-12.5/22=22a/22

-0.6=a

Acceleration=-0.6

Force=mass x acceleration

Force=1000 x -0.6

Force=-600

You might be interested in
Calculate the average speed of a runner who runs to for 500 meters in 40 second
siniylev [52]

Answer:

12.5

Explanation:

5 0
2 years ago
A student is working in a lab to determine how time affects impulse. The student keeps the force the same in each trial but chan
pishuonlain [190]

yea some data is shown what is the question dude

4 0
3 years ago
Read 2 more answers
Which planets are visible without a telescope
Annette [7]

The planet MARS is visible without a telescope on many clear nights. The planets JUPITER, MERCURY, VENUS and SATURN are also viewable without the aid of magnification.

3 0
3 years ago
PLEASE HELP ASAP!!! CORRECT ANSWER ONLY PLEASE!!!
Yuki888 [10]

7. 1.47 x 10^5mm to kilometers

Answer: 0.147

Shown answer:


8.4.7 kg to pounds

Answer:

Shown answer:

9.138.4oz to grams

Answer: 3923.574

Shown Answer:


10. 65.5km to miles

Answer: 40.69981

Shown answer:


11. 23.6ft to cm

Answer: 719.328

Shown answer:


12. 2.36 x 10^4 s to days

Answer: 0.273148148 days

Shown answer:


13. 13.6 L to U.S. Liquid quarts

Answer:

Shown answer:

show the work

help me and ill help you?

4 0
3 years ago
An action force and its reaction force are:
Soloha48 [4]

Answer:

b. equal in size and opposite in direction

6 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • What is the magnitude of the electric force between a proton and an electron when they are at a distance of 4.09 angstrom from e
    5·1 answer
  • Turquoise is what types of rocks sedimentary, metamorphic or igneous
    6·1 answer
  • Write a simple rule that will tell a person how many water molecule will be lost while putting monosaccharides together to form
    13·1 answer
  • What is the correct definition of pH?
    5·2 answers
  • E. A racing car has a mass of 710kg. It starts from rest and travels 120m in
    5·1 answer
  • A rocket, initially at rest, is fired vertically with an upward acceleration of 10 m/s2. At an altitude of 0.50 km, the engine o
    8·1 answer
  • A crate is dragged 4.0 m along a rough floor with a constant velocity by a worker applying a force of 400 N to a rope at an angl
    7·1 answer
  • To practice Problem-Solving Strategy 16.1 Standing waves. An air-filled pipe is found to have successive harmonics at 800 HzHz ,
    13·1 answer
  • State the property of plastic that allows it to become electrostatically charged
    6·1 answer
  • The chart shows the percentage of different elements in the human body.
    9·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!