Answer:
True
Explanation:
The British had the largest empire that the world has ever seen during the colonial period. One big reason behind this was that they were successful in defeating one of their main enemies, the French, though it was a war of pretty much 100 years, as well as being able to win the Indian War, thus obtaining lot of territory which was also of great economic benefit. Apart from these, the British managed to win lot of other wars, including the one with Spain, thus defeating another of its big competitors for obtaining colonies.
Answer:
Border ruffians
Explanation:
Pro slavery activists who crossed the Kansas Border to vote were called Border Ruffians. They were activists from Missouri, a slave state, from 1854 to 1860 this border ruffians crossed the state border into Kansas Territorial grounds. Their mission was to force Kansas to accept slavery.
They caused violence and interfered in elections and attacked free state settlements. They were part of the cause of the American civil war.
Answer:
benevolent sexism
Explanation:
Tara is experiencing benevolent sexism from her boss. Benevolent sexism means positive attitude, protection and affection towards women. It seems good that his boss has respect and positive attitude toward her but his protection and care somewhere actually represent the man power and dominance and gender differences like a women need man to sustain and work in all field of life.
The option that tells us the main theme of the passage is the fact that With the arrival of talking films in the 1920s, silent films became unprofitable.
<h3>What is the summary of the passage?</h3>
This passage is telling us of the reasons why the people had to stop making the silent movies. It is telling us of all of the issues that came with it and why the film makers had to do away with them.
First the movies were said to have been destroyed. That is the ones that were already in existence and how many of them had to be recycled so that they could get the metals that they contain.
All of this came to be based on the fact that these movies were no longer seen to be profitable anymore. Hence it was of no use having them around.
Read more on theme of a story here:
brainly.com/question/25336781
#SPJ1
Answer:
Athenians
Explanation:
he battle also showed the Greeks that they were able to win battles without the Spartans, as Sparta was seen as the major military force in Greece. This victory was largely due to the Athenians, and Marathon raised Greek esteem of them.