1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Alex787 [66]
3 years ago
11

Europe is waking out of a long deep sleep ... time was when learning was only found in the religious orders.... learning has pas

sed to secular princes and peers
The quotation best describes ?
History
1 answer:
mihalych1998 [28]3 years ago
5 0
The correct answer is <span>Renaissance

This is the time when education started moving from churches and monasteries and towards secular schools and universities and people started investing in themselves more out of a secular need for education than from a need to read the bible or translate or anything similar. It was when education and science became really important.</span>
You might be interested in
How many death camps were there? Name one.
xz_007 [3.2K]

Answer:

Chelmno was the first extermination camp that the Germans established on Polish soil. Murder operations began there on December 8, 1941, and continued intermittently until January 1945. The Jews of the Lodz ghetto and the vicinity were the primary victims deported to Chelmno, where they were murdered by means of gas vans.

3 0
3 years ago
Tvd fans this question is for you<br><br> what year did the mikaelsons turn? :)
Lynna [10]

Explanation:

tvd fans this question is for you

what year did the mikaelsons turn? :)

5 0
3 years ago
Read 2 more answers
According to the U.S. Supreme Court, what would happen to Dred Scott?
leva [86]
He would be charged and put in jail
8 0
2 years ago
What does the author describe in the passage?
OverLord2011 [107]

Answer:

C. Cliff Palace, the largest of the cliff dwellings built by the Ancestral Pueblo people.

Explanation:

W. M. Akers' "Cliff Dwellers" talks about the Mesa Verde cliff dwellings of the Native Americans. These structures, dwelling spaces carved into the sides of a mountain provide a great archaeological site, providing an insight into the life of the Ancestral Pueblo people.

The whole passage deals with the Cliff Palace and how it was the center of that civilization. This largest cliff dwelling place, built by the Ancestral Pueblo people, focuses on why they had to construct such dwellings, only accessible by rope climbing. The passage describes the probable reasons for such dwellings and how it must have been abandoned.

Thus, the correct answer is option C.

5 0
3 years ago
What was the main purpose of the Santa Fe Trail
Setler79 [48]
I believe it was a trade route that was used commercially. Traders often used this route because it stretched so long and wide across the US.
3 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • One reason the Fugitive Slave Act of 1850 angered Northerners was that it
    13·1 answer
  • Which of the following describes one of Indira Gandhi's major accomplishments?
    5·2 answers
  • Help with this text please
    11·1 answer
  • According to the clinician of independence, when should the people have the right to change their government?
    7·1 answer
  • What was the biggest impact on the industrialization in the early 1800
    13·1 answer
  • What's the President's name in 1992?
    13·1 answer
  • Which aspects of economic growth is the president
    12·2 answers
  • All of these statements regarding developments in the French Revolution prior to September 1792 are correct EXCEPT
    11·1 answer
  • Who painted the image above?
    10·2 answers
  • What changes did Mobuto Sese Seko make in the Congo?
    9·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!