Answer:
The sentence "Free nations will press on to victory" relates to the central idea in the sense that:
b. It supports the main point that this is an ongoing fight that America will not abandon.
Explanation:
President Bush addresses how America has declared war against terror, and how that battle shall continue for as long as is necessary. Even though the troops are going home after serving, the mission continues. Terror is not over and, therefore, the war against it is also not over. America, as the free nation it is, will not accept terror to instigate fear among its people or to curb that people's freedom. When he says, "Free nations will press on to victory," he is supporting that point, the main one: the mission continues, the war against terror is not over. America will keep on fighting.
Answer:
The type of figurative language used in the passage is: imagery.
Explanation:
<u>Imagery is a literary device that uses language to appeal to the five senses (sight, taste, touch, smell and hearing). By using imagery, authors involve readers and help them, in their imagination, to see, hear, touch, smell or taste what is being described.</u> In the particular passage we are analyzing here, the author is using imagery when describing the shadow thrown by the bank. <u>By using "a narrow shelf of shadow," the author has us imagining it in a vivid manner, as if we are the character seeing that shadow.</u>
Answer:
A. Violent video games like Grand Theft Auto are a perpetual sources of controversy.
Explanation:
Option A contains a grammatical error because there is incorrect use of the article "a" for a subsequent plural word.
The correct answer can be correctly rewritten like this:
Violent video games like Grand Theft Auto are perpetual sources of controversy.
If you want to include the article "a" in that sentence, you can do so but you will have to change the "sources" to a singular word "source"
Which can be correctly rewritten as:
Violent video games like Grand Theft Auto are a perpetual source of controversy.
True because all sentences are positive, negative, or both
Answer:
Eat, drink, and be merry.
Explanation: