1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
prisoha [69]
3 years ago
14

Arrange the following numbers in order from smallest to largest. 0.89, 0.098 ,0.98

Mathematics
1 answer:
marusya05 [52]3 years ago
5 0

Answer:

0.098 , 0.89, 0.98

Step-by-step explanation:

0.098 is the smallest, 0.98 is the closest to 1 so it's the biggest

You might be interested in
Simplify −2xy + 3x − 2xy + 3x and can you explain the answer?
irina1246 [14]

Answer:

 -4xy+6x

Step-by-step explanation:

Given : Expression =  -2xy+3x-2xy+3x

Simplifying the expression :

Step 1. Write the expression =   -2xy+3x-2xy+3x

Step 2.  Add the similar elements:  3x+3x=6x

          =  -2xy-2xy+6x

Step 3. Add the similar elements:  -2xy-2xy=-4xy

           = -4xy+6x

Therefore, -4xy+6x is the simplified form of  -2xy+3x-2xy+3x

8 0
3 years ago
Read 2 more answers
Solve. x - 6 = 3 A) x = -3 B) x = 2 C) x = 3 D) x = 9 Please Help im trying to get my grades up
kirza4 [7]

x=9

Add 6 to both sides of the equation. x = 3 + 6

Add 3and 6.

x=9

6 0
3 years ago
Read 2 more answers
PLEASE HELP, GOOD ANSWERS GET BRAINLIEST. +40 POINTS WRONG ANSWERS GET REPORTED
MA_775_DIABLO [31]
1. Ans:(A) 123

Given function: f(x) = 8x^2 + 11x
The derivative would be:
\frac{d}{dx} f(x) = \frac{d}{dx}(8x^2 + 11x)
=> \frac{d}{dx} f(x) = \frac{d}{dx}(8x^2) + \frac{d}{dx}(11x)
=> \frac{d}{dx} f(x) = 2*8(x^{2-1}) + 11
=> \frac{d}{dx} f(x) = 16x + 11

Now at x = 7:
\frac{d}{dx} f(7) = 16(7) + 11

=> \frac{d}{dx} f(7) = 123

2. Ans:(B) 3

Given function: f(x) =3x + 8
The derivative would be:
\frac{d}{dx} f(x) = \frac{d}{dx}(3x + 8)
=> \frac{d}{dx} f(x) = \frac{d}{dx}(3x) + \frac{d}{dx}(8)
=> \frac{d}{dx} f(x) = 3*1 + 0
=> \frac{d}{dx} f(x) = 3

Now at x = 4:
\frac{d}{dx} f(4) = 3 (as constant)

=>Ans:  \frac{d}{dx} f(4) = 3

3. Ans:(D) -5

Given function: f(x) = \frac{5}{x}
The derivative would be:
\frac{d}{dx} f(x) = \frac{d}{dx}(\frac{5}{x})
or 
\frac{d}{dx} f(x) = \frac{d}{dx}(5x^{-1})
=> \frac{d}{dx} f(x) = 5*(-1)*(x^{-1-1})
=> \frac{d}{dx} f(x) = -5x^{-2}

Now at x = -1:
\frac{d}{dx} f(-1) = -5(-1)^{-2}

=> \frac{d}{dx} f(-1) = -5 *\frac{1}{(-1)^{2}}
=> Ans: \frac{d}{dx} f(-1) = -5

4. Ans:(C) 7 divided by 9

Given function: f(x) = \frac{-7}{x}
The derivative would be:
\frac{d}{dx} f(x) = \frac{d}{dx}(\frac{-7}{x})
or 
\frac{d}{dx} f(x) = \frac{d}{dx}(-7x^{-1})
=> \frac{d}{dx} f(x) = -7*(-1)*(x^{-1-1})
=> \frac{d}{dx} f(x) = 7x^{-2}

Now at x = -3:
\frac{d}{dx} f(-3) = 7(-3)^{-2}

=> \frac{d}{dx} f(-3) = 7 *\frac{1}{(-3)^{2}}
=> Ans: \frac{d}{dx} f(-3) = \frac{7}{9}

5. Ans:(C) -8

Given function: 
f(x) = x^2 - 8

Now if we apply limit:
\lim_{x \to 0} f(x) = \lim_{x \to 0} (x^2 - 8)

=> \lim_{x \to 0} f(x) = (0)^2 - 8
=> Ans: \lim_{x \to 0} f(x) = - 8

6. Ans:(C) 9

Given function: 
f(x) = x^2 + 3x - 1

Now if we apply limit:
\lim_{x \to 2} f(x) = \lim_{x \to 2} (x^2 + 3x - 1)

=> \lim_{x \to 2} f(x) = (2)^2 + 3(2) - 1
=> Ans: \lim_{x \to 2} f(x) = 4 + 6 - 1 = 9

7. Ans:(D) doesn't exist.

Given function: f(x) = -6 + \frac{x}{x^4}
In this case, even if we try to simplify it algebraically, there would ALWAYS be x power something (positive) in the denominator. And when we apply the limit approaches to 0, it would always be either + infinity or -infinity. Hence, Limit doesn't exist.

Check:
f(x) = -6 + \frac{x}{x^4} \\ f(x) = -6 + \frac{1}{x^3} \\ f(x) = \frac{-6x^3 + 1}{x^3} \\ Rationalize: \\ f(x) = \frac{-6x^3 + 1}{x^3} * \frac{x^{-3}}{x^{-3}} \\ f(x) = \frac{-6x^{3-3} + x^{-3}}{x^0} \\ f(x) = -6 + \frac{1}{x^3} \\ Same

If you apply the limit, answer would be infinity.

8. Ans:(A) Doesn't Exist.

Given function: f(x) = 9 + \frac{x}{x^3}
Same as Question 7
If we try to simplify it algebraically, there would ALWAYS be x power something (positive) in the denominator. And when we apply the limit approaches to 0, it would always be either + infinity or -infinity. Hence, Limit doesn't exist.

9, 10.
Please attach the graphs. I shall amend the answer. :)

11. Ans:(A) Doesn't exist.

First We need to find out: \lim_{x \to 9} f(x) where,
f(x) = \left \{ {{x+9, ~~~~~x \textless 9} \atop {9- x,~~~~~x \geq 9}} \right.

If both sides are equal on applying limit then limit does exist.

Let check:
If x \textless 9: answer would be 9+9 = 18
If x \geq 9: answer would be 9-9 = 0

Since both are not equal, as 18 \neq 0, hence limit doesn't exist.


12. Ans:(B) Limit doesn't exist.

Find out: \lim_{x \to 1} f(x) where,

f(x) = \left \{ {{1-x, ~~~~~x \textless 1} \atop {x+7,~~~~~x \textgreater 1} } \right. \\ and \\ f(x) = 8, ~~~~~ x=1

If all of above three are equal upon applying limit, then limit exists.

When x < 1 -> 1-1 = 0
When x = 1 -> 8
When x > 1 -> 7 + 1 = 8

ALL of the THREE must be equal. As they are not equal. 0 \neq 8; hence, limit doesn't exist.

13. Ans:(D) -∞; x = 9

f(x) = 1/(x-9).

Table:

x                      f(x)=1/(x-9)       

----------------------------------------

8.9                       -10

8.99                     -100

8.999                   -1000

8.9999                 -10000

9.0                        -∞


Below the graph is attached! As you can see in the graph that at x=9, the curve approaches but NEVER exactly touches the x=9 line. Also the curve is in downward direction when you approach from the left. Hence, -∞,  x =9 (correct)

 14. Ans: -6

s(t) = -2 - 6t

Inst. velocity = \frac{ds(t)}{dt}

Therefore,

\frac{ds(t)}{dt} = \frac{ds(t)}{dt}(-2-6t) \\ \frac{ds(t)}{dt} = 0 - 6 = -6

At t=2,

Inst. velocity = -6


15. Ans: +∞,  x =7 

f(x) = 1/(x-7)^2.

Table:

x              f(x)= 1/(x-7)^2     

--------------------------

6.9             +100

6.99           +10000

6.999         +1000000

6.9999       +100000000

7.0              +∞

Below the graph is attached! As you can see in the graph that at x=7, the curve approaches but NEVER exactly touches the x=7 line. The curve is in upward direction if approached from left or right. Hence, +∞,  x =7 (correct)

-i

7 0
3 years ago
Read 2 more answers
A 9,000-lb load is suspended from the roof in a shopping mall with a 16-ft-long solid aluminum rod. The modulus of elasticity of
Westkost [7]

Answer:

Step-by-step explanation:

Given:

elongation, x = 0.50 in

Force, f = 9000 lb

Young modulus, E = 10,000,000 psi

Maximum Stress, Sm = 30000 psi

Length, L = 16 ft

Converting ft to in,

12 in = 1 ft

=16 × 12 = 192 in

Young modulus, E = stress/strain

Stress = force/area, A

Strain = elongation, x/Length, L

E = f × L/A × E

1 × 10^7 = stress/(0.5/16)

= 26041.7 psi

Minimum stress = 26041.7 psi

Maximum stress = 30,000 psi

Stress = force/area

Area = 9000/26041.7

= 0.3456 in^2

Stress = force/area

Area = 9000/30000

= 0.3 in^2

Using minimum area of 0.3 in^2,

A = (pi/4)(d^2)

0.3 in^2 = (pi/4)(d^2)

d = 0.618 inches

diameter, d = 0.618 inches

7 0
3 years ago
What is the range of arcsinx
Aleonysh [2.5K]
Y= arcsin(x) is equivalent to sin(y) = x

we know that     -1≤x+1, hence the range of y is:    -π/2≤y≤+π/2
 
3 0
3 years ago
Other questions:
  • Z divided by 3-2z + 4(z-8) when z = 18 <br><br> A. -122<br> B. 6<br> C. -66<br> D. 10
    5·1 answer
  • I have $1.00 in coins. One-fifth of the coins are dimes, two-fifteenth are nickels, and two-thirds are pennies. How many of coin
    5·1 answer
  • A credit card company is about to send out a mailing to test the market for a new credit card. From that sample, they want to es
    8·2 answers
  • Two cargo trains are linked together, making of a total of 22 cars. The cars from one of the trains are carrying 15 tons each, a
    13·1 answer
  • An object has a potential energy of 14 J and a mass of 17 kg , how far above the ground is the object? An object moving with a s
    12·1 answer
  • Which expression is equivalent to -30 - 8x + 50 - 2x?
    12·2 answers
  • a collecter has 120 movie posters and 100 band posters. She wants to sell 24 movie posters but still have her poster collection
    14·2 answers
  • Tammy has a ten dollar bill. She purchases an unknown number of magazines for $3.00 each and gets $4.00 change back. Which equat
    14·2 answers
  • What are the dimensions of the rectangle shown on the coordinate plane?
    14·1 answer
  • -2/9 - 1/12 - 7/18<br> Whats the answer
    10·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!