Answer:
1. Propaganda is used to control the citizens of society.
2. Information, independent thought, and freedom are restricted.
3. Citizens have a fear of the outside world.
4. Citizens live in a dehumanized state.
5. The society is an illusion of a perfect utopian world.
Explanation:
The passage in the question is from the very first paragraph of the text of Kurt Vonnegut's "Harrison Bergeron", a novel about a dystopian world. This excerpt shows the perceived "perfect utopian world' whereas the citizens still seem to be under the constant threat of being 'punished'.
The passage is also an example of the characteristics of a dystopic world that is the setting of the story. Here, propaganda is used as a means to control the citizens, with the restriction of the information and various other independent thoughts. This led to the fear and reluctance of the citizens in associating with the outside world, and the dehumanization of the perceived perfect society. All these is an illusion that the society they are living is the perfect utopian world.
When attempting to establish the frameworks to govern the country, the
Federalists and Anti-Federalists were in heated debate of how to pass
the Bill of Rights, as well as the ratification of the constitution that
was being drafted by country leaders.
One of the primary consequences of the railroad in the United States was the creation of a system by which goods could easily be moved east to west, opening new sections up that were previously only accessible by horse or on foot.
Talking with their preschoolers about signs in their environment and letting their kids know they like reading themselves are two things parents can do to help their kids develop a grasp of print.
Children continue learning to read in the first through third grades of early elementary school. It is a challenging procedure for some people but easy for others. During these formative years, care must be made to avoid overemphasizing the process of learning to read.
Reading for information and enjoyment helps youngsters to develop their reading interests and gives them the chance to put their reading abilities to use. Children in the primary grades should have access to reading materials that spark inquiry or build on their innate curiosity about the world.
Parents may and should encourage their children to develop a love of reading and to improve their reading abilities because reading is so crucial to academic success.
To learn more about Reading refer to:
brainly.com/question/18589163
#SPJ4