1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
zloy xaker [14]
3 years ago
14

Toward the end of Part I of Oedipus the King, Oedipus and Jocasta meet and have a long dialogue. Beginning in line 665, Jocasta

explains why she does not believe prophets. When Oedipus next speaks, in line 684, he says, "A shadow crossed my mind as you spoke. And the / shadow chilled my mind." Reread lines 665–779, and explain why Jocasta's story causes Oedipus to say these words.
English
1 answer:
Brums [2.3K]3 years ago
5 0

Answer and Explanation:

Jocasta explains that she does not trust the words of the prophets, because in the past, a prophet told her ex-husband that his son would kill him. In fear, her ex-husband drove the child out of the city and was killed years later, at a crossroads by a band of thieves, just before Oedipus arrived. This makes Oedipus very afraid, as it confirms the prophecy he received.

That's because Oedipus knows that he is not a legitimate child of the parents who raised him and that he was found as a baby. In addition, he killed a man near the crossroads to which Jocasta's ex-husband was killed. In that case, it is likely that he killed her husband and then married her, which proves the terrible prophecy he received that said he would kill his own father and lie with his own mother.

You might be interested in
9. Determine which element of clear writing is lacking in the following short paragraph.
balu736 [363]

Answer:

1. Unity

Explanation:

One can recognize a unified paragraph when it contains mainly two things: a topic sentence (a sentence expressing the main idea of the paragraph) which is the focus of attention and two or more sentences that support the topic sentence, or that provide more information to the topic sentence.

The paragraph in the question is not unified because its sentences do not support or add information to the topic sentence “Applying for financial aid for college is a complicated process”. The rest of the sentences deviate from the main idea, they add details that are not relevant to understand why applying for financial aid for college is a complicated process or what should one do about it.

6 0
3 years ago
Make this sentence complex<br><br> The woman bought a purse. Her husband bought new gold clubs.
sashaice [31]

Answer:

The women bought a purse <u>while</u> her husband <u>decided</u> to buy new gold clubs.

Explanation:

A complex sentence is a sentence containing a subordinate clause or clauses.

To create a complex sentence we can add words such as, once, while, when, whenever, where, wherever, before, and after.

A subordinate clause is a clause that cannot stand alone as a complete sentence; it merely complements a sentence's main clause, thereby adding to the whole unit of meaning. ... It has a subject and a verb, and on its own, it presents a complete unit of meaning: all of us are able to go out and have ice cream. -Grammarly.com

8 0
3 years ago
Read 2 more answers
Mrs Magada my children my Africa
zhannawk [14.2K]

Answer:

I don't understand

Explanation:

please be specific

4 0
2 years ago
Read the excerpt from The Hot Zone by Richard Preston. Then, use an online dictionary to find the meaning of the word biohazard.
pantera1 [17]

Answer:

It is C

Explanation:

a biological or chemical substance that is dangerous to humans and the environment

6 0
3 years ago
Read 2 more answers
According to the article, the author believes… Question 17 options: E-books are better than print books. E-books and print books
stiv31 [10]

Based on the information in the article, the author believes e-books are better than print books.

<h3>What is the article about?</h3>

The article makes a comparison between printed and e-books.

<h3>What is the positon of the author about this topic?</h3>

The author supports the idea e-books are better as he explains:

  • E-books are environmentally friendly.
  • E-books give you tips to read.
  • E-books save space.

Note: This question is incomplete because the article is not given; here is the complete question:

Question:

According to the article, the author believes_______

Options:

  • E-books are better than print books.
  • E-books and print books are both ecologically friendly.
  • Print books are better than e-books.
  • E-books and print books both have advantages and disadvantages, so most readers use both.

Article:

So now you know what an e-reader is. But you still may be wondering why they put printed books to shame. E-readers are superior to printed books because they save space, are environmentally friendly, and provide helpful reading tips and tools that printed books do not.

E-readers are superior to printed books because they save space. The average e-reader can store thousands of digital books, providing a veritable library at your fingertips. What is more, being the size and weight of a thin hardback, the e-reader itself is relatively petite. It is easy to hold and can fit in a pocketbook or briefcase easily. This makes handling ponderous behemoths such as War and Peace, Anna Karenina, and Les Misérables a breeze. Perhaps the only drawback to the space-saving aspect of an e-reader is that it requires you to find new things to put on your shelves.

Learn more about E-books in: brainly.com/question/8586030

#SPJ1

5 0
2 years ago
Other questions:
  • The conversation between Jem and Scout about the night Jem tore his pants suggests that Jem is feeling _____ about Boo Radley.
    11·2 answers
  • "When my mother explained that the people living in the bohios were tired of it, I grew sulky."
    7·2 answers
  • Make a sentences with this word<br><br> sub species
    13·1 answer
  • Sentence examples for the words : Engulfs, Compartment, Flanked, maneuvering, obsecure,species, and submerged
    14·1 answer
  • Identify the gerund in the following​ sentence: Interviewing for a job is a stressful experience because the candidate has to se
    12·1 answer
  • What is the central idea of this passage?
    12·2 answers
  • We the People of the United States, in Order to form a more perfect Union, establish Justice, insure domestic Tranquility, provi
    15·1 answer
  • (The passage name is stranded) Fill in the blanks to complete a summary of this passage.
    11·2 answers
  • I) Epidemics ………………….break out any day.<br><br> (a) can (b) could (c) might (d) ought to​
    14·2 answers
  • Which would be the best question for a student to research in order to find more information about the topic of this article?
    14·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!