1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
zmey [24]
3 years ago
6

Read the excerpt from a letter about the Minidoka Relocation Center. It was written by Japanese American Kenji Okuda, who was re

located during World War II. Which two statements represent the central idea of the passage?
The camp is still very far from complete. They had to interrupt movement for a week because of lack of housing facilities—in fact, the last group of 500 who left had to sleep in mess halls, laundry rooms, and any available bed space. The W.R.A. officials were trying hard enough to have the Army stop the wholesale movement—but the Army waited until they were absolutely certain that the camp over there could hold no more. There are about 4,500 there now—and no running hot water as of the latest reports. The sewage and lavatory facilities are still uncompleted—residents are using outhouses until all construction is completed. The dust out there in the midst of the Minidoka desert, the sagebrush and bugs, must be terrific. Most of the people there suffer from sore throats, and dust storms are terrific—can’t see more than a couple of feet ahead. Many of the residents get nosebleeds—the fine sand seems to wreak havoc with almost everything. It is entirely possible that if we are there long enough and get water on the soil, we will be able to make a veritable “Garden of Eden.” The first two years will be hard—how many will be able to live through it and come through triumphant?

A. Housing facilities at Minidoka were inadequate because the camp was overcrowded.
B. The US Army and the War Relocation Authority disagreed over the number of evacuees to be moved into the camp.
C. People in the Minidoka Relocation Center did not even have a place to sleep.
D. Living conditions in the Minidoka relocation camp were poor and unhealthy.
E. It was possible to convert the arid Minidoka desert into fertile farmland.

I know the answer is not A and B. Try your best, please.
English
2 answers:
storchak [24]3 years ago
7 0

A:Housing facilities at Minidoka were inadequate because the

D:Living conditions in the Minidoka relocation camp were poor and unhealthy.

antiseptic1488 [7]3 years ago
6 0

Answer:

Explanation:

c d becase

You might be interested in
Why do TV shows, novels and myths often use characters with the same personality traits, over and over again?
const2013 [10]

Answer:

Archetype = A character who is similar to characters developed by other authors

6 0
3 years ago
What is a general theme of "By the Waters of Babylon"?
loris [4]
A general theme of "By the Waters of Babylon" is Exploration. 
<span>This story is a short story of a young man who lived in a "post-apocalyptic" community. He decides to leave the village where he lives and sets out to explore the world. His biggest struggle is against his own fears and real or imagined external threats. He also understands that the only way to conquer his own fears and become a better person is to explore the world around him, and his responses to the world around him. </span>
3 0
3 years ago
Read 2 more answers
What is the theme of "The Story of the Fisherman”?
s2008m [1.1K]

The theme of "The Story of the Fisherman” is: <u>Cleverness trumps wrath.</u>

<u></u>

<h3>What is themes?</h3>

Theme can be defined as a topic that give highlight about what a story entails as it enables the reader of a story to have idea of what the story is all about even before reading the story.

The theme of the "The Story of the Fisherman” is Cleverness trumps wrath. as this theme was used by the author to enable the reader have idea of the story is.

Therefore the correct option is B. <u>Cleverness trumps wrath.</u>

<u></u>

Learn more about theme here:brainly.com/question/25336781

#SPJ1

7 0
1 year ago
Please help 98 points
Delvig [45]
Because Twain's writing is very inspiring and encouraging
7 0
3 years ago
Multiple Choice 
kramer

1.  size

2.  original source; point of origin

3. Chocolate milk, chocolate fudge, ice cream, and candy.

4. Kelley studies the effects of the chemicals in chocolate.

5. They require very little natural light.

6. Too much light will actually harm the plants.

7. During the 1940s and 1950s, Budd Abbott and Lou Costello were a popular comedy team on  radio, television, and stage.

8.  were called

9. Even on weekends, holidays, and vacations.*

6 0
3 years ago
Other questions:
  • Please help!?!?
    5·1 answer
  • What is the correct order of events in this story? Tiles When Rachel got home, she talked to her mom about her problems and trie
    13·1 answer
  • Is this sentence right? "They had nothing more than just a poor, untrained and undisciplined militia."
    10·2 answers
  • Read the passage from Ivanhoe. On the other hand, many other knights, both English and Norman, natives and strangers, took part
    5·1 answer
  • What is it called When each heading and subheading begins with the same type of word, such as a noun, this is called?
    6·2 answers
  • What is a good way to organize details when starting your first draft of a problem-and-solution essay?
    6·2 answers
  • Which sentence demonstrates correct use of the semicolon?
    8·2 answers
  • Why do we have go to school?
    13·1 answer
  • Need help urgently!!!!
    9·1 answer
  • How does paragraph 4 fit into the overall development of the passage?
    12·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!