1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
lianna [129]
2 years ago
7

Old Man Warner says, "Used to be a saying about ‘Lottery in June, corn be heavy soon.'" What does this seem to reveal about the

original purpose of the lottery?
English
1 answer:
nataly862011 [7]2 years ago
5 0

Answer:

This seems to reveal that the original purpose of the lottery was to offer a human sacrifice to ensure a good harvest.

Explanation:

"The Lottery" is a short story by author Shirley Jackson. Every June, in a rural village, someone is picked through a lottery. Instead of winning a prize, that person is stoned to death by the other villagers.

<u>Not much is said to reveal when this custom began or why. The hint of its original purpose is given by the character Old Man Warner, a proud survivor of 76 lotteries. Old Man Warner criticizes the towns and cities that have given up on the lottery. He'd rather keep his blind faith and tradition. He is the one who says, "Used to be a saying about 'Lottery in June, corn be heavy soon.'" This line reveals the lottery probably started as a way to provide human sacrifice to ensure a good harvest. It was so long ago that the villagers have forgotten such a purpose, keeping the lottery going simply out of habit.</u>

You might be interested in
Hat does the term "odious" most closely mean as used in paragraph 80?
son4ous [18]

Among the options, the one that most closely shows the meaning of "odious" as used in paragraph 80 of "A Christmas Carol" is:

A. Hateful

In general, the adjective "odious" is used to refer to something or someone who is unpleasant, dislikable, or repulsive.

In the story "A Christmas Carol," the word "odious" appears in the following manner:

<em>"It should be Christmas Day, I am sure," said she, "on which one drinks the health of such an </em><u><em>odious</em></u><em>, stingy, hard, unfeeling man as Mr. Scrooge."</em>

Here, the word is being used to talk about the main character, Mr. Scrooge, who is quite a hateful man.

Hateful not only means "filled with hatred" but also "very unpleasant". As we can see, it works as a synonym of "odious".

With that in mind, we can choose letter A as the best option.

The complete question with options is as follows:

What does the term "odious" most closely mean as used in paragraph 80?

A. Hateful

B. Old and frail

C. Amusing

D. Foul-smelling and unclean

Learn more about "A Christmas Carol" here:

brainly.com/question/12700121

5 0
3 years ago
Which statement best supports the argument that town governments should establish curfews for teens? Curfews do not encourage im
Fiesta28 [93]

The answer is Curfews guarantee that fewer young drivers will be on the road during dangerous late-night hours.

Explanation:

To support the argument government should establish curfews it is a good idea to show the benefits or advantages of this type of policy. This includes factors such as the reduction of criminal acts by teenagers, improvement in school scores, among others. From the options the only one that shows an advantage is "Curfews guarantee that fewer young drivers will be on the road during dangerous late-night hours" because this shows the policy will impact positively society by reducing accidents and other incidents on roads.

7 0
3 years ago
The chart at the beginning of the passage best
andrew-mc [135]

Answer:

Which passage uses the most varied sentence pattern? ... Passage B: Birds make great pets. ... Read this excerpt from Immigrant Kids by Russell Freedman. ... Which detail best supports the idea that being interviewed at Ellis Island was very ... Some immigrants got so nervous that they couldn't answer the questions.

Explanation:

6 0
3 years ago
what is the author purpose for including the following example in his argument against rich nations helping poor nation
mixas84 [53]
Please give more description to the question
5 0
3 years ago
Read 2 more answers
4) As a child Shakespeare attended a local grammar school where they focused on the classic
skad [1K]

Answer: Shakespeare during his school times, attended a Grammar school named "Startford grammar school".

<u>Explanation:</u>

Shakespeare is one of the most famous writers in English. Many of his plays that he wrote were loved by people all over the world and are loved by them even today.

During his school days. Shakespeare attended a Grammar school. The name of the school was the Start ford Grammar school. This school was only at a short distance from his house which was on the Henley Street. He had to leave that school at an early age of thirteen. The reason for this was that the financial conditions of his father were not very good. In that school, the students were also taught about the classic works from Greek and works from Roman people. The name of the School changed in the year 1553 because of King Edward VI. The new name of the school was King's New School Of Start Ford upon Avon.

3 0
3 years ago
Other questions:
  • . What is this passage mainly about?
    13·2 answers
  • In this is what it means to say what Phoenix Arizona which of the following is not a reason Thomas builds the fire tell stories
    15·1 answer
  • I was in the National Forest with my camera. The day was crisp, and the leaves were turning gold and red. When I spotted the whi
    6·1 answer
  • Read the excerpt below (from Wikipedia's entry on the Mothers of the Plaza de Mayo) with accuracy and fluency. Discuss duy
    8·1 answer
  • Goodmorning brothers,sisters and friends​
    15·1 answer
  • Media literacy(apex)
    11·1 answer
  • What is a function in a story
    10·1 answer
  • "The settlers in the westward movement started in the east, and then they moved in wagon trains across trails like the Oregon Tr
    5·1 answer
  • What is animal shelter???
    11·1 answer
  • Fill in the blanks with the correct form of nouns given in the brackets.
    14·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!