1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
pychu [463]
3 years ago
12

What does burr learn during the room where it happens

English
1 answer:
Elza [17]3 years ago
4 0

Answer:

Aaron Burr and Secretary of the Treasury Alexander Hamilton discuss the legacy of the deceased General Mercer, pondering what their own legacies will be, and Hamilton's attempt to gain approval from Congress for his proposed financial system. Their discussion is interrupted as Hamilton is ushered to a secret dinner table meeting, at which he, Thomas Jefferson, and James Madison agree upon an unprecedented political compromise. The capital city of their new nation will be situated on the Potomac River, politically and geographically placing it in the South, Jefferson and Madison's home region; in exchange for the Democratic-Republican Party's support of Hamilton's financial plan. Burr ponders Jefferson's reports on the meeting, and enviously comments on how the American people, and more specifically himself, had no agency in this decision. He decides to rectify this by running for political office in an effort to be in the metaphorical "room where it happens"—i.e., to be a party to important decisions.

Claire Lampen of Yahoo News explained "History has drawn much of its information on the compromise from Thomas Jefferson's account of the evening, according to PBS; neither Miranda nor anyone else can be entirely certain what happened behind those closed doors".[4] This grants Miranda artistic liberty and freedom in retelling the story of the compromise.

Explanation:

You might be interested in
Based on the context of the passage, the narrator might be best described as feeling
Aleks04 [339]

Answer:

Option A

Explanation:

The narrator feels jealous as described in the context of the passage.

Sharon was gifted a doll by her parents. The doll was very attractive and it was such thing that it could take anybody's breath away. The clothes of the doll was very beautiful and gorgeous, having laces and boleros. The hair of the doll was so silky that the narrator wanted to touch it. The beauty of the doll made the narrator felt jealous about Sharon as she was having such a pretty doll.

6 0
3 years ago
Jonah is reading the passage and believes that the phrase "icy smile" is an oxymoron. Why does he believe this? A. The words "ic
timofeeve [1]

Answer: B

Explanation:

"icy" when describing a person's attitude or personality means cold, rude, etc, but a smile is usually happy and warm.

Personally I don't think it's an oxymoron- it's definitely possible to do a rude, fake smile. But B is what an oxymoron is- two words that are opposite in meaning and shouldn't technically be used together- like "awfully good" or "bittersweet."

6 0
2 years ago
20points pls help me ill mark brainliest
11111nata11111 [884]

Answer: Paragraph 2

I read All Of It

6 0
3 years ago
Read 2 more answers
Krakauer breaks from chronological structure by telling us early in the story that:
Blizzard [7]
B i actually read this book i believe b is right
4 0
3 years ago
All the cattle are in the kraal
Bond [772]

Answer:

if all the cattle are in kraal then none of them are out.

5 0
3 years ago
Other questions:
  • What is a motif? a. a revelation or idea within the play that has important significance c. a repeated symbol that has important
    11·1 answer
  • Imagine that a person has approached you and asked to borrow a substantial sum of money. What would you want to know about this
    15·2 answers
  • What did the Founding Fathers claim for America in the Declaration of Independence?
    6·1 answer
  • In paragraph 4, Plutarch Heavensbee can best be described as-
    11·1 answer
  • A serious or witty composition meant to briefly express ideas, views, feelings, or reactions to situations in life is an _____.
    9·2 answers
  • What was the main point of Fredrick douglas essay
    15·1 answer
  • Highlight the adverb.
    8·2 answers
  • HELP ME PLZ
    6·2 answers
  • Write a summary of the story Ribbons
    14·1 answer
  • Which question would best help you to analyze a character’s impact on the plot?
    14·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!