1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
slega [8]
2 years ago
8

State one misconception the author presents about reading science fiction. How does the author refute the misconception? Use at

least two examples from the text to support your response.
English
1 answer:
lidiya [134]2 years ago
7 0

Answer:

The author affirms that it is common for many people to believe that reading science fiction is not a worthy practice, it is not something literary and that it has the capacity of not being able to add anything in the life and reasoning of those who are reading it. The author states that this is a mistake and that it must be combated.

Explanation:

The author shows that there is a misunderstanding regarding science fiction reading by young people, since many people believe that this type of book is irrelevant, empty and expendable. The author refutes this by showing that he is a researcher in the field of social, ethical and political messages that science fiction has to offer and that through his research he was able to conclude that science fiction is capable of making young people understand human differences and ethical thinking .

In addition, he claims that all fiction has the ability to develop critical thinking and emotional intelligence.

You might be interested in
Where does the point of view shift in the first paragraph of this passage?
dolphi86 [110]

Can you please provide the passage?

8 0
3 years ago
Read 2 more answers
Madam forester character traits inference
Rainbow [258]

Answer:

Explanation:

wealthy,generous,kind,trusting,

3 0
3 years ago
Helios
Olegator [25]

Answer:

Explanation:

Odysseus was right when he decided to keep his decision to sail toward Scylla a secret form his men because if he hadn't, they would have been frightened and convinced him to turn around. What does Eurylochus say to persuade Odysseus' men to slaughter and eat the cattle of Helios, the sun god?

3 0
3 years ago
In Chapter 7 of Nectar in a Sieve, Rukmani describes _____ as “a wild animal that you have trained to work for you.”
Allushta [10]
The correct answer to this question: Is Nature
8 0
3 years ago
Read 2 more answers
OF MICE AND MEN
sattari [20]

Answer:

George and Lennie have a dream: to scrounge enough money together to someday buy their own little house and a plot of land to farm. They dream of roots, stability, and independence. They encounter other dreamers in their travels, those grasping for a tomorrow that seems always just out of their grasp.

6 0
2 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Which word in the sentence does the bolded word describe?
    7·1 answer
  • What is the Largest English Word?
    10·2 answers
  • Read the following excerpt from an oral history:
    13·1 answer
  • Read the excerpt from the open boat by stephen Crane what is the meaning of the phrase catch hell
    12·1 answer
  • Th
    14·1 answer
  • Mae and Gail are in the grocery store and is already falling in line to pay
    8·1 answer
  • 8. When did they take Juvencio and what did they do with him?
    9·1 answer
  • Which statement from Passage 1 best expresses the author's claim about the effect that space junk will have on the United States
    7·1 answer
  • What accoutrements of civilization are present at Zaroff's house?
    5·1 answer
  • Fwee points <br> i need a list of nouns plz
    6·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!