Britian had many rivers and sea ports
He established a responsible government. He got rid of corrupt and no good administrators. He also changed the system of provincial administration so that all provincial governors were answerable to him!
I hope this helps !
Answer:
B: Both empires sought to project power as a mean of expanding their territories.
Explanation:
We can eliminate A as the passage mentions nothing about rebellion.
B is correct, by elimination of other options and I got it right on edge.
We can eliminate C as it does not mention a comparison between the two nations, thus we can not decide who had more political power.
D is wrong because the passage mentions the Songhay extracting wealth, but option D places wealth extraction on the Mughals.
Hope this helps.
Jefferson's most fundamental political belief was an "absolute acquiescence in the decisions of the majority." Stemming from his deep optimism in human reason, Jefferson believed that the will of the people, expressed through elections, provided the most appropriate guidance for directing the republic's course.
Hope that helps!!