1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
UNO [17]
3 years ago
5

Please someone help me on these 3 questions!! HELP ME I NEED HELP!!!!!

Mathematics
1 answer:
puteri [66]3 years ago
3 0

Answer:

See below.

Step-by-step explanation:

1.) 5√6

2.) 6√2

3.) 3√7

To solve this without the use of a calculator, split the given number into a series of products (numbers multiplied) and look for pairs.

Look at the attached example of Problem 1 to get a better idea of what I mean.

You might be interested in
Jacks family bought five concert tickets for $250 what was the price per ticket?
Mashcka [7]

answer : 0.02

$250 ÷ 5 = 0.02

5 0
2 years ago
Read 2 more answers
to find the perimeter of the rectangle you can see the formula P=21+2W. find the perimeter P of a rectangle whose length L is 10
Olin [163]

Answer:

rectangle, the distance around the outside of the rectangle is known as perimeter. A rectangle is 2-dimensional; however, perimeter is 1-dimensional and is measured in linear units such as feet or meter etc.

The perimeter of a rectangle is the total length of all the four sides.

Perimeter of rectangle = 2L + 2W.

Example 1: Rectangle has the length 13 cm and width 8 cm. solve for perimeter of rectangle.

Solution:

Given that:

Length (l) = 13 cm

Width (w) = 8 cm

Perimeter of the rectangle = 2(l + w) units

P = 2(13 + 8)

P = 2 (21)

P = 42

Thus, the perimeter of the rectangle is 42 cm.

Example 2: If a rectangle's length is 2x + 1 and its width is 2x – 1. If its area is 15 cm2, what are the rectangle's dimensions and what is its perimeter?

Solution:

We know that the dimensions of the rectangle in terms of x:

 l = 2x + 1

w = 2x – 1

Since the area of a rectangle is given by:

A = l * w

We can substitute the expressions for length and width into the equation for area in order to determine the value of x.

A = l * w

15 = (2x + 1) (2x -1)

15 = 4x2 – 1

16 = 4x2

x = ±2

 

 Note that the value of x must be positive and therefore in our case, the value of x is 2. And now we have:

l = 5 cm

w = 3 cm

Therefore, the dimensions are 5cm and 3cm.

Now, substituting these values in the formula for perimeter, we will get

P = 2l + 2w

P = 2(5)+2(3)

P = 10+6

P = 16 cm

Example 3: Find the area and the perimeter of a rectangle whose length is 24 m and width is 12m?

Solution:

Given that:

length = L = 24m

width = W = 12m

Area of a rectangle:

A = L × W

A = 24 × 12

A = 188 m2

Perimeter of a rectangle:

P = 2L + 2W

P = 2(24) + 2(12)

P = 48 + 24

P = 72 m

Example 4: Find the area and perimeter of a rectangle whose breadth is 4 cm and the height 3 cm.

Solution:

Area = b×h = 4×3 = 12 cm2.

Perimeter = 2(b) + 2(h) = 2(4) + 2(3) = 8 + 6 = 14.

Example 5: Calculate the perimeter of the rectangle whose length is 18cm and breadth 7cm

Solution:

Given that:

L = 18 cm

B = 7 cm

Perimeter of rectangle = 2(length + breadth)

P = 2 (L + B)

P = 2 (18 + 7)

P = 50 cm

Example 6: Find the perimeter of rectangle whose length is 6 inches and width is 4 inches.

Solution:

P = 2(L + B)

P = 2(6 + 4)

P = 20 in

Example 7: A boy walks 5 times around a park. If the size of the park is 100m by 50m, find the distance the boy has walked. If he walks 100m in 5 minutes, how long will it take for him in total?

Solution:

Given that:

Length = L = 100m

Width = W = 50m

Rounds = 5

Time per 100m = 5minutes.

Perimeter of the park:

P = 2 L + 2 W.

P = 2 × 100 + 2 × 50

P = 200 + 100

P = 300 m

Total distance walked = 5 × Perimeter of the park.

= 5 × 300

= 1500 meters

Total time taken = Total distance walked × time taken to walk 1m.

= 1500 × 5/100

= 75minutes or 1hr 15minutes

6 0
3 years ago
Suppose that a cyclist began a 476
mojhsa [17]
Well, we know the cyclist left the western part going eastwards, at the same time the car left the eastern part going westwards

the distance between them is 476 miles, and they met 8.5hrs later

let's say after 8.5hrs, the cyclist has travelled "d" miles, whilst the car has travelled the slack, or 476-d, in the same 8.5hrs

we know the rate of the car is faster... so if the cyclist rate is say "r", then the car's rate is r+33.2

thus    \bf \begin{array}{lccclll}
&distance&rate&time\\
&-----&-----&-----\\
\textit{eastbound cyclist}&d&r&8.5\\
\textit{westbound car}&476-d&r+33.2&8.5
\end{array}\\\\
-----------------------------\\\\
\begin{cases}
\boxed{d}=8.5r\\\\
476-d=(r+33.2)8.5\\
----------\\
476-\boxed{8.5r}=(r+33.2)8.5
\end{cases}

solve for "r", to see how fast the cyclist was going

what about the car? well, the car's rate is r + 33.2
6 0
3 years ago
Expand and combine like terms. (2x^4+3x^3)(2x^4-3x^3)
Juli2301 [7.4K]

Step-by-step explanation:

Use the form (a + b)(a - b) = a^2 - b^2:

(2x^4 + 3x^3)(2x^4 - 3x^3) = 4x^8 - 9x^6.

7 0
3 years ago
Find the reciprocal of the expression. 10b/2b + 8
Alexus [3.1K]
Comment
I think you need brackets to clarify what you mean. I think it should be written as 
10b/(2b + 8) 

If that is the case the reciprocal is

(2b + 8)/10b You just turn everything up side down. There are technical ways of doing this, but the easiest way is just to do what I just did. 

Put the numerator in  the denominator,
Put the denominator in the numerator.

You could simplify this a bit.
2b/10b + 8/10b
which reduces further.

1/5 + 4/5b 
Just to make sure you understand where that b is, I will do this in

Latex.\frac{2b + 8}{10b} =  \frac{2b}{10b} +  \frac{8}{10b} =  \frac{2}{10} + \frac{4}{5b} =  \frac{1}{5} +  \frac{4}{5b}

Alternate answer
If you do mean what your wrote then the reciprocal is 2b / 10b + 8 which is 1/5 + 8 = 8 + 0.2 = 8.2 

The 8 has nothing to do with the reciprocal under these conditions.

The answer
I have given you all the choices I can think of without going into decimals. If you have choices, please list them under the comments.
6 0
3 years ago
Other questions:
  • Combine the Like Terms<br><br> z2 + z + 4z3 + 4z2
    11·1 answer
  • Please help! I'm terrible at these map questions!!
    7·1 answer
  • Using the substitution method, Vito is solving the following system of equations algebraically: y + 3x = -4 2x-3y = -21% D Which
    12·1 answer
  • A regular polygon is inscribed in a circle of radius 11 cm. Calculate the perimeter of the polygon to the nearest tenth if the p
    15·1 answer
  • PLZZZZZ HELP WILL MARK BRAINLIEST
    6·1 answer
  • Your cellphone plan is by the minute . Each minute of use costs $0.10 . Create a relation that represents the amount spent ,A, p
    13·1 answer
  • Convert 12 mm into m please help
    9·2 answers
  • 5x2 + 5x + 5 in vocabulary words.
    12·1 answer
  • (4x^(4))^(2) without exponents
    9·1 answer
  • 3w = -27 (equation) ​
    12·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!