Answer:
D) Folded mountain with jagged, rough edges
Explanation:
The incident which happened some fifty million years ago was the collision of the Indian plates and the Eurasian plates thus giving rise to the folded mountains that are characteristic of the Himalayas. Subduction was not possible when these two plates collided because they had the same density.
So, the force with which the two plates collided resulted in the formation of folded mountains that rose upward. The peaks of these mountains were jagged, rough, and uneven.
Answer:
The correct answer is "Orthologs are homologs found in the same species".
Explanation:
Orthologs, or orthologous genes, are defined as genes found in different species that evolved from a common ancestry. Therefore, It is false to affirm that orthologs are homologs found in the same species. Orthologous genes have the same function and often share common nucleotide sequences, however, they must be found in different species to be considered orthologs.
Answer:
A nucleotide is made up of one sugar molecule, one phosphate molecule and one of the four bases. Here is the structural formula for the four nucleotides of DNA. Note that the purine bases (adenine and guanine) have a double ring structure while the pyrimidine bases (thymine and cytosine) have only a single ring.
Explanation:
A nucleotide is made up of one sugar molecule, one phosphate molecule and one of the four bases. Here is the structural formula for the four nucleotides of DNA. Note that the purine bases (adenine and guanine) have a double ring structure while the pyrimidine bases (thymine and cytosine) have only a single ring.
Answer:
1. Sympathetic input increases ventricular contractility, thereby increasing stroke volume.
2. Sympathetic input decreases conduction time within the heart, decreasing the delay between atrial and ventricular contractions.
3. Sympathetic input increases the speed of ventricular contraction.
Answer:
Which sentence from the passage shows that the function of the river depicted here has carried through to modern times?
Explanation:
Which sentence from the passage shows that the function of the river depicted here has carried through to modern times?