1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
kompoz [17]
3 years ago
11

Which term does not belong with the other three?

Mathematics
1 answer:
Brrunno [24]3 years ago
6 0

Answer:

The one that does not belong has a different number of dimensions.

Step-by-step explanation:

<u>Given list consists of:</u>

  • a line segment (AB)
  • a plane (CDE)
  • a line (FG)
  • a ray (HI)

Three of them have one dimension but the plane has two dimensions,

therefore<u> </u>the plane in the list does not belong with the other three.

<u>So correct answer choice is:</u>

  • The one that does not belong has a different number of dimensions.

You might be interested in
What is the length of each side of a square that has the same area as a rectangle that is 5.4 mm long and 2.6 mm wide? Round to
Vlad1618 [11]

Hey!


Area is equal to length × width. First find the area of the rectangle.


5.4 \times 2.6 = 14.04


The area of the rectangle is 14.04 mm². That means the area of the square is also 14.04 mm². In a square, all 4 sides are the same. The length and width are the same.


Try all choices and see which is the closest


3.75 \times 3.75 = 14.06

3.87 \times 3.87 = 14.98

4.01 \times 4.01 = 16.08

4.32 \times 4.32 = 18.66


The 1st choice is the closest.


\framebox{Your answer is A}





3 0
3 years ago
Read 2 more answers
Write the equation of the line that passes through (-4, 8) and is parallel to the line that passes through (2, 1) and (-2, -1).
stealth61 [152]

Answer:

Step-by-step explanation:

(2,1), (-2,-1)

slope(m) = (-1-1) / (-2 - 2) = -2/-4 = 1/2

parallel lines will have the same slope

y = mx + b

slope(m) = 1/2

(-4,8)...x = -4 and y = 8

now sub and find b, the y int

8 = 1/2(-4) + b

8 = -2 + b

8 + 2 = b

10 = b

so ur equation is : y = 1/2x + 10 <==

6 0
3 years ago
Read 2 more answers
If x represents an even number, which expression represents an odd number?
Sauron [17]
Test the choices !
Pick an even number, and see what each choice does to it.

Let's start with, say,  6 .
We'll try each choice, and see which one produces an odd number:

a).  6 to the 2nd power. . . . . .  6 x 6 = 36.  That's not an odd number.

b).  6 + 3  =  9  This could be it.  9 is odd. We'll save this one.

c).  3·6 = 18.  That's not an odd number.

d).  6/3 = 2.  That's not an odd number.

The only one that gave us an odd number is (b).


3 0
3 years ago
to find the perimeter of the rectangle you can see the formula P=21+2W. find the perimeter P of a rectangle whose length L is 10
Olin [163]

Answer:

rectangle, the distance around the outside of the rectangle is known as perimeter. A rectangle is 2-dimensional; however, perimeter is 1-dimensional and is measured in linear units such as feet or meter etc.

The perimeter of a rectangle is the total length of all the four sides.

Perimeter of rectangle = 2L + 2W.

Example 1: Rectangle has the length 13 cm and width 8 cm. solve for perimeter of rectangle.

Solution:

Given that:

Length (l) = 13 cm

Width (w) = 8 cm

Perimeter of the rectangle = 2(l + w) units

P = 2(13 + 8)

P = 2 (21)

P = 42

Thus, the perimeter of the rectangle is 42 cm.

Example 2: If a rectangle's length is 2x + 1 and its width is 2x – 1. If its area is 15 cm2, what are the rectangle's dimensions and what is its perimeter?

Solution:

We know that the dimensions of the rectangle in terms of x:

 l = 2x + 1

w = 2x – 1

Since the area of a rectangle is given by:

A = l * w

We can substitute the expressions for length and width into the equation for area in order to determine the value of x.

A = l * w

15 = (2x + 1) (2x -1)

15 = 4x2 – 1

16 = 4x2

x = ±2

 

 Note that the value of x must be positive and therefore in our case, the value of x is 2. And now we have:

l = 5 cm

w = 3 cm

Therefore, the dimensions are 5cm and 3cm.

Now, substituting these values in the formula for perimeter, we will get

P = 2l + 2w

P = 2(5)+2(3)

P = 10+6

P = 16 cm

Example 3: Find the area and the perimeter of a rectangle whose length is 24 m and width is 12m?

Solution:

Given that:

length = L = 24m

width = W = 12m

Area of a rectangle:

A = L × W

A = 24 × 12

A = 188 m2

Perimeter of a rectangle:

P = 2L + 2W

P = 2(24) + 2(12)

P = 48 + 24

P = 72 m

Example 4: Find the area and perimeter of a rectangle whose breadth is 4 cm and the height 3 cm.

Solution:

Area = b×h = 4×3 = 12 cm2.

Perimeter = 2(b) + 2(h) = 2(4) + 2(3) = 8 + 6 = 14.

Example 5: Calculate the perimeter of the rectangle whose length is 18cm and breadth 7cm

Solution:

Given that:

L = 18 cm

B = 7 cm

Perimeter of rectangle = 2(length + breadth)

P = 2 (L + B)

P = 2 (18 + 7)

P = 50 cm

Example 6: Find the perimeter of rectangle whose length is 6 inches and width is 4 inches.

Solution:

P = 2(L + B)

P = 2(6 + 4)

P = 20 in

Example 7: A boy walks 5 times around a park. If the size of the park is 100m by 50m, find the distance the boy has walked. If he walks 100m in 5 minutes, how long will it take for him in total?

Solution:

Given that:

Length = L = 100m

Width = W = 50m

Rounds = 5

Time per 100m = 5minutes.

Perimeter of the park:

P = 2 L + 2 W.

P = 2 × 100 + 2 × 50

P = 200 + 100

P = 300 m

Total distance walked = 5 × Perimeter of the park.

= 5 × 300

= 1500 meters

Total time taken = Total distance walked × time taken to walk 1m.

= 1500 × 5/100

= 75minutes or 1hr 15minutes

6 0
3 years ago
What is the angle in the diagram below?
marishachu [46]

Answer:

148°

Step-by-step explanation:

x = 180 - 32 = 148°

(Supplementary angles)

6 0
3 years ago
Other questions:
  • Can anyone help me with problem 5
    14·1 answer
  • Which one is higher 7.5 or 7.05
    15·1 answer
  • On a test with 25 problems, grace got 88% correct.How many promblems did Grace get right.?
    8·1 answer
  • The actual length of side y is 22 cm. Use the scale drawing to find the actual length of side x.
    14·1 answer
  • Covert 120 miles per hour to feet per second
    8·2 answers
  • Find the value of x and y. Put a box around your answer
    5·1 answer
  • Julius went on a volunteer trip to Central
    14·1 answer
  • Reese claims that if 60% of the registered voters cast 273,600 votes, there would be fewer registered voters than above. Is he c
    5·1 answer
  • 2. Phan went grocery shopping and purchased 8 loaves of bread that cost $1.48 each, 4 bags of milk that
    14·1 answer
  • No links or anything
    13·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!