1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Amanda [17]
3 years ago
11

List the major components of blood

Health
1 answer:
Phoenix [80]3 years ago
5 0
Bloodhas four main components: plasma, red blood cells, white blood cells, and platelets. Blood has many different functions, including: transporting oxygen and nutrients to the lungs and tissues. forming blood clots to prevent excess blood loss.
You might be interested in
Match the word or phrase to the correct section title of the outline.
yanalaym [24]

Answer:

"Continents of the World" is the Topic

4 0
3 years ago
Read 2 more answers
Lấy ví dụ về cấu trúc hoạt động<br> (môn tâm lí học giáo dục)
gogolik [260]

Answer:

................I don't know

................

4 0
2 years ago
Why is hypnosis an option? Is hypnosis a trustworthy option?​
777dan777 [17]
Hypnosis can be used to help gain control over undesired behaviors or to help you cope better with anxiety or pain.
7 0
3 years ago
Plz help Categorize the following situation as legal, ethical, neither, or both: A doctor recommends that a child be vaccinated
andre [41]
The answer to this is i think D. 
8 0
3 years ago
Read 2 more answers
1. A goal is scored in soccer when_____. (1 point)
melomori [17]
1. A goal is scored in soccer when
Answer: the ball crosses the goal line 
The goal is count when the ball crosses the goal line that located between two goal post. If the ball hit the outside net it will be out. Hitting goal post will deflect the ball and mostly it won't cross the line
2. The _________ pass is used when a player wants to make a short, quick, and accurate pass in soccer. 
Answer: Instep pass.
When doing instep pass, you need to use the inner part of your foot so the kicking is not too far and the direction can be controlled, make it more accurate. Instep pass only effective in short range since the power of the pass wouldn't be too strong.

3. Name the term in soccer that is used when a player stops a pass at his/her feet. 
Answer: Trapping 
It is called trapping because you need to stop the ball without making it too far from your leg. By trapping the ball, you can prevent the opponent to take the ball, so you can keep controlling the ball.
4. What is the term for when a player stops the soccer ball with their foot? 
Answer: foot trap. 
There are different stopping techniques that involve a different part of the body that affected with the height of the ball. Foot trap is good when the ball height is lower than the knee.
5. What is the term in soccer for when a player moves the ball into the goal post past the goalie? 
Answer: Shooting 
When a player tries to move the ball into the goal post, the most efficient way it to kick the ball with high power so it will move faster than the goalie. This was called shooting.

6. Which of the following soccer skills is employed only by the goalkeeper? 
Answer: Punting 
Punting is the only skill that can be done by goalkeeper as they allowed to use their hand to pick the ball. The techniques involve holding a ball with the hand before kicking it.Goalkeeper won't do shooting in the most cases since they are located far away from enemy goal. Dribbling is also rarely used as they rarely move and using their hand is more effective.

7. Which of the following soccer skills can be dangerous if performed incorrectly? 
Answer: Heading 
Heading is techniques to turn a ball that was located above the shoulder. If it performed incorrectly, the player head might be injured. The speed of the ball might be fast enough to cause damage to the brain.

8. Which of the following soccer terms shares its name with a popular basketball term?
Answer: Dribbling 
Dribbling is a term when a player moving a ball by repeatedly tapping it. In soccer, you do the tap with your foot. In the basketball, you do the tap with the hand. Both of them called by the same word, just using a different part of the body.

9. How is play resumed in soccer when the ball goes out of bounds? 
Answer: Throw-in 
When the ball is out of bound, the ball is going to be a throw-in. Free throw used in basketball. Goal kick used when the ball is out of bond by crossing the goal line without scoring.

10. Which type of trap is used to stop a ball at waist level? 
Answer: Thigh trap It will be hard to use a chest trap when the ball is at waist level. Doing foot trap is still possible but it will be risky and might cause your footing to be unstable. Thigh trap is the best method for waist level trap.
6 0
3 years ago
Other questions:
  • (2) What should you do when you notice that a garbage can is nearly full?
    13·2 answers
  • Which redundant EHR application is critical to avoid disrupting nurses’ care of patients during downtime?
    14·1 answer
  • Which statement is TRUE?
    9·1 answer
  • A lack of flexibility is a risk factor for athletic injuries.
    11·2 answers
  • What is the primary site for absorption of nutrients?
    5·1 answer
  • A qualified health plan is any plan which provides coverage for the ______ Essential Health Benefits and provides a minimum actu
    15·1 answer
  • A 48 year old female patient has recently undergone surgery for a knee replacement. The past
    6·2 answers
  • What are the main risks of too much salt in our diet?
    9·2 answers
  • Which of the following bone relationship is a condyloid joint
    10·1 answer
  • What is the best strategy for avoiding long-term stress
    9·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!