1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
IceJOKER [234]
3 years ago
15

A 0.8115 g sample of HCl was placed into a 50 mL volumetric flask and the sample was thoroughly dissolved in water to make 50 mL

of solution. It required 22.07 mL of NaOH to reach the endpoint in the titration. What is the molarity of the NaOH solution?
Chemistry
1 answer:
inysia [295]3 years ago
5 0

Answer:

Molarity of NaOH solution is 1.009 M

Explanation:

Molar mass of HCl is 36.46 g/mol

Number moles = (mass)/(molar mass)

So, 0.8115 g of HCl = \frac{0.8115}{36.46}moles HCl = 0.02226 moles HCl

1 mol of NaOH neutralizes 1 mol of HCl.

So, if molarity of NaOH solution is S(M) then moles of NaOH required to reach endpoint is \frac{S\times 22.07}{1000}moles

So, \frac{S\times 22.07}{1000}=0.02226

or, S = 1.009

So, molarity of NaOH solution is 1.009 M

You might be interested in
Which statement is true? Postively charged objects attract other positively charged objects negatively charged objects attract o
ANEK [815]

Answer:

Explanation:one is true because if it is positiveit would not be attracting it would be sepperating

8 0
3 years ago
The parallel around the middle of earth
Vika [28.1K]
The equator is the parallel
7 0
3 years ago
students used a balance and a graduated cylinder to collect the data shown in table 7. calculate the density of the sample. if t
Licemer1 [7]

Answer:

              Percentage error  =  1.88 %

Solution:

Data Given:

                 Mass of Sample  =  20.46 g

                 Volume of Sample  =  43.0 mL - 40.0 mL  =  3.0 mL

Formula Used:

                 Density  =  Mass / Volume

Putting values,

                 Density  =  20.46 g /  3.0 mL

                 Density  =  6.82 g.mL⁻¹

Percentage Error:

                 Experimental Value  =  6.82 g.mL⁻¹

                 Accepted Value  =  6.95 g.mL⁻¹

                 = 6.82 g.mL⁻¹ / 6.95 g.mL⁻¹ × 100  =  98.12 %

                 Percentage Error  =  100 % - 98.12 %

                Percentage error  =  1.88 %

3 0
3 years ago
I need help wit this can someone pls explain???
Crazy boy [7]

Based on the nature of the sub-atomic particles, the correct answers are:

5. No Charge

6. Negative

7. Neutrons and Protons

8. 35 electrons

9. atomic number is 5

10. atomic mass is 11

11. number of protons is 15

12. number of electrons is 20

13. number of neutrons is 30 (55 -25)

14. mass number is 7

15. number of neutrons is 11 (36 - 25)

<h3>What are the sub-atomic particles?</h3>

The sub-atomic particles are the electrons, protons, and neutrons.

The electron is negatively-charged, the proton is positively-charged, whereas, the neutron is neutral and has no charge.

The number of electrons in a neutral atom is equal to the number of protons.

The sum of protons and neutrons gives the mass number of the atom.

Considering the given questions:

5. What type of charge does a neutron have?

Answer = No Charge

6. What type of charge does an electron have?

Answer =  Negative

7. Which two subatomic particles are located in the nucleus of an

Answer = Neutrons and Protons

8. If an atom has 35 protons in the nucleus, how many electrons will it have orbiting the nucleus?

Answer = 35 electrons

9. What is the atomic number of the atom in the diagram above?

Answer = atomic number is 5

10. What is the atomic mass/mass number of the atom in the diagram above?

Answer = atomic mass is 11

11. How many protons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 15?

Answer = number of protons is 15

12. How many electrons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 20?

Answer = number of electrons is 20

13. How many neutrons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 25?

Answer = number of neutrons is 30 (55 -25)

14. What is the mass number of an atom with 3 protons, 4 neutrons, and 3 electrons?

Answer = mass number is 7

15. How many neutrons are in the nucleus of an atom that has an atomic mass of 36 and an atomic number of 25?

Answer = number of neutrons is 11 (36 - 25)

In conclusion, the mass number of an atom is the number of protons and neutrons in the nucleus of the an atom.

Learn more about atomic number and mass number at: brainly.com/question/487717

#SPJ1

7 0
2 years ago
Compared with gases, liquids: A. have stronger intermolecular attractions. B. have more space between their particles. C. are mu
Fiesta28 [93]
A. have stronger intermolecular attractions.
6 0
3 years ago
Other questions:
  • Which is bigger: Water molecules or carbon dioxide
    12·1 answer
  • In a oxidation–reduction reaction, oxidation and reduction must occur simultaneously. Is this statement true or false?
    12·1 answer
  • Zinc reacts with hydrochloric acid according to the reaction equation Zn ( s ) + 2 HCl ( aq ) ⟶ ZnCl 2 ( aq ) + H 2 ( g ) How ma
    11·1 answer
  • 5.)
    8·1 answer
  • What would be the freezing point of a 1.7 mole aqueous ethylene glycol solution? The freezing point depression constant for wate
    12·1 answer
  • 16 mol of oxygen were react with excess hydrogen gas, how many moles of water would be produced
    11·2 answers
  • How many moles are present in 450 grams of sodium phosphide, Na3PNa3P?
    8·1 answer
  • The the balanced equations to: solutions of lithium sulfate and potassium phosphate are mixed together to make lithium phosphate
    5·1 answer
  • If x represents the molar solubility of Ca(OH)2 , what is the correct equation for the K sp ?
    5·1 answer
  • Using the Cell Size and Scale Interactive, tell me which of the following is correct. They are in order of size, left to right,
    7·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!