1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
faltersainse [42]
3 years ago
13

Compared to the age of the Earth accepted as correct today, how did seventeenth and eighteenth century proponents of catastrophi

sm envision the Earth's age?
Geography
1 answer:
podryga [215]3 years ago
8 0

Answer:

C) They believed Earth to be much younger than current estimates.

Explanation:

  • The proponents of the 18 and the 17th centuries believed that the earth was shaped by a strong and a violent forces such as the erosion that created the earth's geologic features and had a recent origin.
You might be interested in
Which factors is influenced by the main process of river deposition​
Lostsunrise [7]

Answer:

the position when the river loses energy it may drop some of its load this is called the position factor affecting river processes erosion rate this is Greater where the discharge is higher energy is higher the weather the weather the more erosion takes place

6 0
3 years ago
I was overwhelmed with gratuitous advice. Well-meaning yet ignorant friends thrust their opinions into unwilling ears. The major
ra1l [238]

Question A

Correct option is (iii) sought after, as it is indicated in the passage that "I was overwhelmed with gratuitous advice". Gratuitous means not required, or not necessary. Hence the author was not asking for advice, it was not sought after

Question B

Correct option is (iv) when he was on the steamer. It is indicated at the end of the passage that "The fellow passengers in the steamer began to advise us". After reading the statement, "I should want them after leaving Aden", you might feel that the correct option could be (ii) when he was in Aden, but the passage doesn't give enough information to confirm that the advice was give at the point when he was in Aden

Question C

The correct option is (iii) meat-eating would keep him healthy. It is indicated in the passage that "The majority of them said I couldn't do without meat in the cold climate. I would catch consumption.". Hence, the meat was supposed to keep him healthy and not catch consumption.

Question D

The correct option is (iv) he had promised his mother he would not do so. It is indicated in the passage that "My mother, before consenting to my departure, had exacted a promise from me not to take meat. So, I was bound not to take it, if only for the sake of the promise.".

7 0
3 years ago
Which of the following is not a characteristic of a desert ecosystem? dry and hot covers one-half of the earth dry and cold few
Oksana_A [137]

Answer:

B.) Covers one-half of the earth

Explanation:

The desert doesn't cover one-half of the earth. In fact, true deserts only cover about 14 percent of the world's land area.

This might be a little late but I hope it helps. :)

3 0
3 years ago
Why do tropical zones have a hot and humid climate year round and polar zones have a cold climate year round?
Ivenika [448]
Tropical places are hot because the humidity coming from the moisture of the plants and water are heated by the sun on the top layer of the tropical zone. The climate varies little in rain forest. There are five layers in the tropic trees so it's so thick that barely any light come through. This is also why vines grow up the trees so they can reach the sunlight to get nutrients. Also, the tropics are near the equator and that also causes the heat. The polars are cold because they barely get any sun heat to melt the snow or warm it up. The polars are melting due to certain chemicals and gasses in the atmosphere. also known as global warming. Hope that was helpful!
3 0
3 years ago
Read 2 more answers
Migration often leads to interdependence? True or False
AVprozaik [17]
It's true..............
6 0
3 years ago
Other questions:
  • Industrialization was a positive development in Japan.<br><br><br> True<br> False
    12·2 answers
  • Under similar warm, moist climatic conditions, why would basalt and gabbro generally have higher chemical weathering rates than
    13·1 answer
  • Please help me!
    11·1 answer
  • What forms when lava flows vertically through a layer of rock?
    9·1 answer
  • give any two major agricultural products that are exported in majority and that are part of south africa's stable diet
    6·1 answer
  • 9. Colombia is the world’s second largest producer of _____.
    13·2 answers
  • What is the largest cause of deforestation in the Brazilian Amazon
    6·2 answers
  • Wisconsin Senator Joseph McCarthy is noted for his actions during the early part of the Cold War. Who were the two MAIN particip
    14·1 answer
  • Laser-ranging devices can detect even tiny movements of the crust along a(n) ______.
    11·2 answers
  • How much more can the Virgin River cut down before it hits bottom or reaches base level in Zion National Park? 500 ft 1000 ft 10
    9·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!