1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
marusya05 [52]
3 years ago
13

1. List 3 criteria for governments then identify which type of government characterizes the United States according to each crit

eria. 2. Compare and contrast different types of democracies with different types of dictatorships. 3. In your opinion, would it be better for the United States to have a direct democracy? Defend your answer. 4. How might living under anarchy be desirable, compared to other forms of government with more power? Desirable: ____ Bad:____ 5. What are two reasons why confederates may be impractical?
Social Studies
1 answer:
enyata [817]3 years ago
4 0
#1) List 3 criteria for governments then identify which type of government characterizes the United States according to each criteria.

Answer: The three criteria for governments are the following: Existence as Organized Entity, Governmental Character, and Substantial Autonomy. The type of government that the U.S. has is a democracy. The reason being that people have the power to enact laws and decide how they will be enforced.

#2) Compare and contrast different types of democracies with different types of dictatorships.

Answer: Democracy and Dictatorships are complete opposite types of governments. In a democracy the power to make decisions rest with the countries people by voting directly or by electing representatives to make them on their behalf. In a dictatorship the power lies in one person or a group and make decisions regardless of the people's wishes. This is an autocratic type of government. This are the different types of democracy and dictatorships: Representative Democracy, Direct Democracy, Military Dictatorship, Absolute Monarchy and Civilian Dictatorship.

#3) In your opinion, would it be better for the United States to have a direct democracy? Defend your answer.

Answer: I personally believe that it would be better for the United States to have a direct democracy because it give the power to the citizens to vote directly on laws instead of having representatives vote for them. It might be more difficult but I believe that citizens should be more involved in the government and functions.

#4) How might living under anarchy be desirable, compared to other forms of government with more power?

Answer: The reason why living under anarchy might be desirable compared to other forms of government with more power is that in this type of government there is complete freedom. The people are responsible for their own decisions. But personally this type of government is not good since there are no laws and every one is left to fend for themselves.

#5) What are two reasons why confederates may be impractical?

Answer: The two reasons why confederates may be impractical are that they have a small population and they have a weak money system.

I hope it helps, Regards.
You might be interested in
Which of the following would be
SSSSS [86.1K]

Answer:

e

Explanation:

7 0
3 years ago
While serfdom and indentured servitude were justified mostly by economic principles, slavery and the encomienda system where jus
Lilit [14]
It should be racist principles
5 0
3 years ago
Read 2 more answers
HELP MY SON PASS HIS GRADE PLEASE
adell [148]

Answer:

 pre-independence America, bail law was based on English law. ... In 1789, the same year that the United States Bill of Rights was introduced, Congress passed the Judiciary Act of 1789. That law specified which types of crimes were bailable and set bounds on a judge's discretion in setting bail.

8 0
2 years ago
What are the terms for lawmakers at the city and county level?
borishaifa [10]

Answer:

Local authorities.

Explanation:

The most local legislative branch is the local council of a town or a county. They are very limited in power. Another local legislative branch is county commision, which are represented by the County Comission members.

A state legislature is the lowest level of the legislature, which transferred most of its power to state or federative bodies. Even though, federal government derives its power from the state and local bodies, state and local bodies give that power to the federal government through its representatives and lawmakers.

6 0
3 years ago
In which climate zone is the Yucatan peninsula?
Fittoniya [83]

Answer: Tropical, so tierra templada would be your answer

   

Explanation:

4 0
3 years ago
Other questions:
  • On April 17, 1973, Ron Ziegler, President Nixon's press secretary, was caught in a lie during a press conference. In his attempt
    6·1 answer
  • Ucr data associate social class with crime, indicating higher crime rates in inner-city, high-poverty areas. an alternative expl
    12·1 answer
  • Please help I will reward brainliest !! Asap
    8·1 answer
  • Bernard worries about anything and everything. he worries about topics such as his job, his marriage, and death. he does not fee
    13·1 answer
  • What was the leading city state in Greece in 450 BC and what made it strong
    6·1 answer
  • The U.S. _____________________ has encouraged suburban growth by providing easy access to surrounding land.
    5·1 answer
  • What is a super sentence of both
    10·1 answer
  • Hãy liệt kê và cho ví dụ về các hoạt động kiểm soát để ngăn ngừa và phát hiện gian lận?
    5·1 answer
  • True or false water is thee key Ingredient in cloud formation​
    14·2 answers
  • tasha loves to travel, especially internationally. she enjoys trying new cuisines, seeing new things, and meeting people from di
    14·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!