1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Ivahew [28]
3 years ago
15

Why was the New World desires by Spain and Britain

Social Studies
1 answer:
Dmitrij [34]3 years ago
8 0

Answer:

The Spanish, the French and the English all sought to gain power and riches from exploration and settlement in the new world. Most of the time, this meant that they were unkind to the Native Americans as they took land, forced religion and altered their "uncivilized" culture.

From 1492 to the 1800s, Spanish explorers were the bullies of the New World. ... Christopher Columbus and his crew arrived in 1492 after sailing the ocean blue in a quest to find a faster trade route to Asia. They wanted riches and the eternal glory of being really cool by discovering the better water highway to Asia.

You might be interested in
In the ________ stage of family development, children learn to be less dependent on their families, which is essential to becomi
Finger [1]

According to the family life cycle, in the <u>encouraging independence</u> stage of family development, children learn to be less dependent on their families, which is essential to becoming a healthy adult.

The family life cycle is generally categorized into five stages. These five stages include the following:

  • Independence.
  • Marriage.
  • Parenting
  • Launching of adult children.
  • Retirement or senior years.

Generally, the family life cycle is a term used to describe the emotional and intellectual stages individuals go through from childhood to old age in a family setting.

Hence, in this case, it is concluded that the correct answer is "<u>Independence</u>."

Learn more about the family life cycle here: brainly.com/question/18617585

4 0
2 years ago
Which of the following refers to the process of gathering detailed information about jobs? Job design work study Job analysis Jo
Morgarella [4.7K]

Answer:

JOB ANALYSIS

Explanation:

Job analysis identify the attributes or job requirements needed to perform the job in an organisation or company.

Organisation use job analysis to provide information which help to determine candidate that are best fits for that specific job. Job analysis enable applicants or employees to know what important tasks of the job are, how they are been carried out and the qualities needed to perform the job successfully.

Job analysis help organisations to hire the best candidates. Job analysis plays an important role in recruitment and selection thereby increasing organisation productivity.

4 0
4 years ago
Help I’m stuck please help
AysviL [449]
1. B
2. ( No Access of the Passage)
3. ( No Access of the Passage)
4. ( No Access of the Passage)
5. ( No Access of the Passage)




6 0
3 years ago
Read 2 more answers
In a republic
Amiraneli [1.4K]

Answer:c

Explanation:

4 0
4 years ago
3<br> What best describes direct democracy?
Alexeev081 [22]
People are directly given power
7 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • According to the cartoon, who were the “Bosses of the Senate”?<br> Plz help<br> 30 points
    9·2 answers
  • _____ is a movement in which people believe in strictly following certain established principles and teachings. A Monotheism B C
    11·1 answer
  • The overall objective of the healthy people program is to ____.​
    11·1 answer
  • What happened to Carthage after the third Punic war
    5·2 answers
  • Harry, a social activist, is known among his followers as an excellent speaker and a charismatic advocate of social activities.
    14·1 answer
  • What are the point on natural resources​
    13·1 answer
  • Her mother tells her she is not allowed to play until her homework is finished. Her mother is using Group of answer choices the
    7·1 answer
  • Why do some millennials believe that business is equipped to address social issues? (check all that apply.)
    8·1 answer
  • john smith matches the description of a burglary suspect who broke into a house last night. smith is contacted by a police offic
    9·1 answer
  • According to dr. james reason, there are two types of human failure which can occur. they are:_____.
    5·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!