1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Vladimir [108]
3 years ago
14

An initial of the $100 is now valuated at $150. The annual interest rate is 5%, compounded continuously. The equation 100e^0.05=

150 represents the situation, where t is the number of years the money has been invested. About how long has the money been invested. Use calculator to round to the nearest whole number.
Mathematics
2 answers:
Amiraneli [1.4K]3 years ago
7 0

Answer:

If you need answers to the whole assignment

Step-by-step explanation:

1. Consider 8^x-4 = 8^10

Because the (blank a) are equal , the (blank b) must also be equal.

Answer: Bases, Exponents

The solution to the equation is 14

2.What equation is equivalent to 9^(x-3)=729?

Answer 3^x - 3 = 3^6

Solve: 9x - 3 = 729

Answer: x = 6

3. To solve 5(2^x+4)=15, first divide each side by

Answer: 5

Solve 5(2^x+4) = 15. Round to the nearest thousandth.

Answer: -2.415

4. Which of the following is the solution of 5e^2x- 4 = 11?

Answer: x=In3/2

5. Select all of the potential solution(s) of the equation 2log5x = log54.

Answer: 2,-2

What is the solution to 2log5x = log54?

Answer: 2

6. Which equation is equivalent to log5x3 - logx2 = 2?

Answer: 10^log5^3/x^2=10^2

Solve: log5x3 - logx2 = 2

Answer: 20

7. What is the solution to ln (x2 - 16) = 0?

Answer: x=+-(17)

8. Solve: ln 2x + ln 2 = 0

Answer: ¼

Solve: e^ 2x+5 = 4

Answer: x=(In4) - 5/2

9. Consider the equation log(3x - 1) = log2(8). Explain why 3x - 1 is not equal to Describe the steps you would take to solve the equation, and state what 3x - 1 is equal to.

Answer: The bases are not the same, so you cannot set 3x - 1 equal to 8.You can evaluate the logarithm on the right side of the equation to get .You can use the definition of a logarithm to write 3x - 1 = 1000.

10. An initial investment of $100 is now valued at $150. The annual interest rate is 5%, compounded continuously. The equation 100e^0.05t = 150 represents the situation, where t is the number of years the money has been invested. About how long has the money been invested? Use your calculator and round to the nearest whole number.

Answer: 8

tangare [24]3 years ago
4 0

Answer:

8 years approximately

The problem (I'm assuming is):

Solve 100e^{0.05t}=150.

I put a t in the problem where I suspected it in went.

Step-by-step explanation:

100e^{0.05t}=150

Divide both sides by 100:

e^{0.05t}=\frac{150}{100}

e^{0.05t}=1.5

Rewrite in logarithm form.

\ln(1.5)=0.05t

Divide both sides by 0.05:

\frac{\ln(1.5)}{0.05}=t

Put left hand side into calculator:

8.109 \approx t

t \approx 8.109

So about 8 years if I wrote down the equation correctly.

You might be interested in
What is the measure of BC?<br> Enter your answer in the box.<br> 65
Dafna11 [192]

answer :   the BC is measure by 4, and also if you wanna add this the AB is measure by 3.

Step-by-step explanation:

7 0
3 years ago
Which of the following represents a valid probability distribution?
elena-14-01-66 [18.8K]

Answer:A

Step-by-step explanation: on edgunity

6 0
3 years ago
Read 2 more answers
Using the picture below, which angle is alternate exterior to angle 2?
zysi [14]
It’s 7 because it is on the exterior, and the other side, of the the parallel lines from 2.
7 0
2 years ago
If a seed is planted, it has a 80% chance of growing into a healthy plant.
AlladinOne [14]

Answer:

0.336

Step-by-step explanation:

Use binomial probability:

P = nCr p^r q^(n-r)

where n is the number of trials,

r is the number of successes,

p is the probability of success,

and q is the probability of failure (1-p).

Here, n = 8, r = 7, p = 0.8, and q = 0.2.

P = ₈C₇ (0.8)⁷ (0.2)⁸⁻⁷

P = 0.336

3 0
3 years ago
How do you find the task manager on windows 10?
irakobra [83]

My favorite way is to hold down Ctrl, Alt, and Delete all at once. This will open up a screen on you computer where you can select Task Manager.

8 0
3 years ago
Other questions:
  • If the word problem is asking you to find the space inside the circle,
    12·1 answer
  • 4/5×10 please tell me the answer
    12·2 answers
  • How much would $200 invested at 4% interest compounded every 6 months be worth after 5 years?
    7·1 answer
  • Y=2.52x+1.61 i need help with this one
    9·1 answer
  • -12 + ( ) = 9 whats the missing number
    14·2 answers
  • Who makes more money bob who get paid $1000 biweekly or Patrick who get $1000 semi monthly
    5·1 answer
  • A polynomial contains number of terms<br>​
    7·1 answer
  • Solve 4x^2-16x-84 by factoring, completing the square and, by quadratic formula(show work)
    11·1 answer
  • For brainiest:):):):):):):)
    15·2 answers
  • Add 2/10 +36/100 = <br> Write each sum as fraction with a denominator of 100 and as a decimal
    6·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!