Answer:
<em>The correct option is D) The statement expresses a belief that may not always be true.</em>
Explanation:
A fact is something that has been proven through abundant experimentation with each time giving the same results. A fact cannot be changed as it has been thoroughly tested through experimentation. Whereas, an opinion is just a view of a person or a group of people on a certain issue.
As the scenario in the question is not proven and just a view of the r=writer hence, it is an opinion. It may or may not be true.
<u>Explanation:</u>
Remember, in the story, we are told that Ernesto and his family lived in a small mountain village. In fact, here's a quote from the opening lines of chapter one, Ernesto Galarza recounts,<em> "Unlike people who are born in hospitals, in an ambulance, or in a taxicab, I showed up in an adobe cottage with a thatched roof that stood at one end of the only street of Jalcocotán, which everybody called Jalco for short. </em><em>Like many other small villages</em><em> in the wild.."</em>
His statements show a contrast with the kind of economic system they later discovered in America, because unlike in Mexico where they were mainly involved in farming their life in America involved finding a different source of income.
The first stanza contains an epic simile. "As wasps, provoked by children in their play" establishes the comparison to a hive of wasps provoked to attack by thoughtless children playing near (or directly messing with) the hive. Note that this is a simile because it makes a direct comparison (it uses "like" or "as" to directly compare two ideas)
The part of persuasive speech analysis the passage determines is the setting of speech, since it is about where the speech will occur, as stated in option C.
<h3>What is the setting of a speech?</h3>
The setting of a speech refers to the where, when, by whom, and to whom the speech will be performed. According to the passage in the question:
- Where: At a conference in Nevada.
Although there is no clear information about who the speaker is and when the conference will take place, we already know something about the setting.
With the information above in mind, we can choose option C as the correct answer.
Learn more about speeches here:
brainly.com/question/7312767
#SPJ4