1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
romanna [79]
3 years ago
12

Read the excerpt from "Harrison Bergeron." "Ladies and gentlemen—" said the ballerina, reading the bulletin. She must have been

extraordinarily beautiful, because the mask she wore was hideous. And it was easy to see that she was the strongest and most graceful of all the dancers, for her handicap bags were as big as those worn by two-hundred-pound men. What is ironic about this excerpt?
English
2 answers:
irakobra [83]3 years ago
8 0

Answer:

The answer is D

Explanation:

I got it right on Edge.

abruzzese [7]3 years ago
7 0

Answer:

- The handicaps devised to conceal the ballerina's strength and beauty actually accentuate them.

Explanation:

The irony is demonstrated as the literary device in which the author presents an incongruous situation in which there is a sharp juxtaposition between the expectations(surface or literal meaning) and the reality(implied meaning).

As per the question, the 'irony' reflected in the given excerpt is that 'The handicaps devised to conceal the ballerina's strength and beauty actually accentuate them.' This <u>reflects an incongruity between the expectations of the situation and the actual reality as the handicap bags were designed to hide her strength as well as beauty but it rather functions to highlight her features('it was easy to see that she was the strongest and most graceful of all the dancers').</u> Therefore, this reflects a contrast or juxtaposition between the expectations and the actuality.

You might be interested in
Read the paragraph.
beks73 [17]

Answer:

protect

Explanation:

please I need brainlist

4 0
2 years ago
Select all the qualities of a summary of a fictional text.
Aliun [14]

It is to be noted that all the qualities of a summary of a fictional text are:

  • Theme with details from the text (Option B)
  • Brief description of the characters and plot (Option C)
  • A list of examples of figurative language used (Option D).

<h3>What is a summary?</h3>

A Summary is a concise description of the content of a text highlighting the key details from same.

Hence it is correct to state that the qualities of a summary of a fictional text are:

  • Theme with details from the text
  • Brief description of the characters and plot
  • A list of examples of figurative language used.

Learn more about summaries at:

brainly.com/question/25605883

#SPJ1

8 0
2 years ago
Identificación:Identify what is being describe by the following statements.
nordsb [41]

Answer:

55 and 56

Explanation:

am not rlly sure but my friends told me so

6 0
2 years ago
At what point does desire turn into greed?
Oksi-84 [34.3K]
Yeah that’s fine I just don’t know how much you do that you want me
7 0
2 years ago
Read 2 more answers
Which details from the text best supports the analysis that the narrator is in awe of the city at night select three answers
Lina20 [59]

From the story, By the Waters of Babylon, the details like it were not dark everywhere, I thought to myself about the strong magic, and that was a sight indeed supports the analysis. Thus, options a, b and c are correct.

<h3 /><h3>What is the idea of the story, By the Waters of Babylon?</h3>

The complete question is: Read the passage from "By the Waters of Babylon.”But it was not dark. Everywhere there were lights—lines of light—circles, and blurs of light—ten thousand torches would not have been the same. The sky itself was alight—you could barely see the stars for the glow in the sky. I thought to myself "This is strong magic" and trembled. There was a roaring in my ears like the rushing of rivers. Then my eyes grew used to the light and my ears to the sound. I knew that I was seeing the city as it had been when the gods were alive.

That was a sight indeed—yes, that was a sight: I could not have seen it in the body—my body would have died. Everywhere went the gods, on foot and in chariots—there were gods beyond number and counting and their chariots blocked the streets. They had turned night to day for their pleasure—they did not sleep with the sun. The noise of their coming and going was the noise of the many waters. It was magic what they could do—it was magic what they did.

Which details from the text best support the analysis that the narrator is in awe of the city at night? Select three options.

  • “But it was not dark. Everywhere there were lights.”
  • “I thought to myself ‘This is a strong magic’ and trembled.”
  • “That was a sight indeed—yes, that was a sight: I could not have seen it in the body—my body would have died.”
  • “Everywhere went the gods, on foot and in chariots.”
  • “It was magic what they could do—it was magic what they did."

By the Waters of Babylon is a story by Stephen Vincent whose main character is John, a priest. His journey to New York shows how the city is destroyed and not a single person lives there.

When he visits the site he is overwhelmed and also in fear by the captivating things in the city. He was awestruck to find that people like him used to live there and believed that was magic.

Therefore, John believed that the city was because of magic.

Learn more about By the Waters of Babylon here:

brainly.com/question/12044967

#SPJ1

3 0
1 year ago
Other questions:
  • Are these complete sentences, or is one of them a fragment? Michael Scott stared into the snack drawer. Which treat would satisf
    8·2 answers
  • Do you have esperanza rising
    6·2 answers
  • Which word in the sentence is the direct object? Jenny gave her brother batteries for his new toy.
    8·1 answer
  • Which of the following is a significant difference between fiction and nonfiction text? A. a focus on theme B. surrounds a confl
    11·2 answers
  • The speaker in each poem has a specific point of view, or position about the subject matter of the poem. Tell one way the points
    5·2 answers
  • The manager did not like the referee's call.​
    12·2 answers
  • What is a purpose for including a conclusion in a fictional narrative?
    14·1 answer
  • Please very soon I offer the crown !!! + 10 points urgently !!!
    9·1 answer
  • Which of these inferences about Tom is best supported by the entire excerpt?
    8·2 answers
  • I need someone to talk to....im really bored
    5·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!