In stanza 1 the tone of the text is more peaceful and calming using words such as stars, delight, twinkle whereas in stanza 3 it’s more urgent this is shown with the use of exclamation marks !! And how it mentions terror and screams etc stanza 1 is more peaceful and utopian whereas stanza 1 feels distressing and dystopian
Answer:
simile
Explanation:
The sentence above presents a simile as a figurative language. The simile is characterized by comparing two different elements that have no relation to each other, but that express something that can be related. In the sentence above, we can see that the poet compared the ability to "last forever" with "fairytale monsters". This comparison was made between two different elements, as the simile approaches.
Answer:
Many of the sentences in the passage show that the author is writing from a first-person point of view.
"I was lying on the sofa reading a book".
"I was home alone because my mom had gone to her friend's wedding".
"I had just begun to enjoy the book when there was a loud knock on the front door".
"The sun was blazing over the roof, baking US all like cookies".
"She asked ME to come along"
"I looked up and wondered if it was a robber"
"I put my book away and walked to the door"
Explanation:
The writer is talking about what happened to him on that day.
The inference is that the writer used a subject-by-subject comparison strategy in the passage as D. The writer compares and contrasts both kinds of shopping in each paragraph.
<h3>What is an inference?</h3>
It should be noted that an inference simply means the conclusion that can be deduced based on the information given in a literary work.
The subject by subject comparison is the discussion of each subject separately but still using the same basis of comparison to select the points and arrange them in order.
In this case, the inference is that the writer used a subject-by-subject comparison strategy in the passage as the writer compares and contrasts both kinds of shopping in each paragraph
Note that the complete question wasn't found and the option was chosen based on the information given.
Learn more about inference on:
brainly.com/question/25280941
#SPJ1