1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
lesya [120]
3 years ago
15

How do hydrogen ions (h+) and chloride ions (cl–) get into the lumen of the stomach?

Chemistry
1 answer:
user100 [1]3 years ago
8 0
In the stomach cell, the enzyme carbonic anhydrase converts one molecule of carbon dioxide and one molecule of water indirectly into a bicarbonate ion (HCO3-) and a hydrogen ion (H+). In the stomach ion exchange is used to move H+ ions out the cells and into the lumen of the stomach
You might be interested in
10. Carbon tetrachloride has a density of 1.60 g/mL. What is the volume of 40 grams of CCl4?
ikadub [295]

Answer:

The answer is

<h2>25 mL</h2>

Explanation:

The volume of a substance when given the density and mass can be found by using the formula

volume =  \frac{mass}{density}

From the question

mass of CCl4 = 40g

Density = 1.6 g/mL

The volume is

volume =  \frac{40}{1.6}

We have the final answer as

<h3>25 mL</h3>

Hope this helps you

5 0
3 years ago
Hey yall, join on kahoot: 1088134
Paraphin [41]

Answer:

:) ..................................................................:)

3 0
3 years ago
Read 2 more answers
I need help wit this can someone pls explain???
Crazy boy [7]

Based on the nature of the sub-atomic particles, the correct answers are:

5. No Charge

6. Negative

7. Neutrons and Protons

8. 35 electrons

9. atomic number is 5

10. atomic mass is 11

11. number of protons is 15

12. number of electrons is 20

13. number of neutrons is 30 (55 -25)

14. mass number is 7

15. number of neutrons is 11 (36 - 25)

<h3>What are the sub-atomic particles?</h3>

The sub-atomic particles are the electrons, protons, and neutrons.

The electron is negatively-charged, the proton is positively-charged, whereas, the neutron is neutral and has no charge.

The number of electrons in a neutral atom is equal to the number of protons.

The sum of protons and neutrons gives the mass number of the atom.

Considering the given questions:

5. What type of charge does a neutron have?

Answer = No Charge

6. What type of charge does an electron have?

Answer =  Negative

7. Which two subatomic particles are located in the nucleus of an

Answer = Neutrons and Protons

8. If an atom has 35 protons in the nucleus, how many electrons will it have orbiting the nucleus?

Answer = 35 electrons

9. What is the atomic number of the atom in the diagram above?

Answer = atomic number is 5

10. What is the atomic mass/mass number of the atom in the diagram above?

Answer = atomic mass is 11

11. How many protons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 15?

Answer = number of protons is 15

12. How many electrons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 20?

Answer = number of electrons is 20

13. How many neutrons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 25?

Answer = number of neutrons is 30 (55 -25)

14. What is the mass number of an atom with 3 protons, 4 neutrons, and 3 electrons?

Answer = mass number is 7

15. How many neutrons are in the nucleus of an atom that has an atomic mass of 36 and an atomic number of 25?

Answer = number of neutrons is 11 (36 - 25)

In conclusion, the mass number of an atom is the number of protons and neutrons in the nucleus of the an atom.

Learn more about atomic number and mass number at: brainly.com/question/487717

#SPJ1

7 0
2 years ago
Which statement describes the effect of sorting and recombining genes in sexual reproduction?
Setler79 [48]
The fourth option I think
7 0
3 years ago
35. In the collision theory, a collision that leads to the formation of products is called an
FinnZ [79.3K]

Answer:

It's Effective Collision.

Explanation:

Hope my answer has helped you!

7 0
3 years ago
Other questions:
  • Aurelia dropped a piece of metal into a beaker, and then she added acid to it. She saw colorless bubbles rising from the metal.
    5·2 answers
  • Sulfur reacts with oxygen to form sulfur dioxide (SO2(g), mc010-1.jpgHf = –296.8 kJ/mol) according to the equation below. mc010-
    5·2 answers
  • Molecules of sugar are attracted to each other and form crystals. If you place sugar in water, the crystals break apart, but the
    11·1 answer
  • What is the name of the functional group that is attached to this hydrocarbon? The first and last of a chain of three carbons ar
    6·1 answer
  • In the reaction
    5·1 answer
  • NH, (aq) + H.,000
    8·1 answer
  • What is the arrangement of the modern periodic table based upon
    8·1 answer
  • Which of the following statements about steroid hormones is true?
    15·1 answer
  • Rocks are classified as igneous, sedimentary, or metamorphic based primarily on
    6·1 answer
  • Which of the following would
    7·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!