1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
vodomira [7]
3 years ago
9

Find "x"

Mathematics
1 answer:
Schach [20]3 years ago
4 0
1. −2x−4=20+6x
Step 1: Simplify both sides of the equation.
−2x−4=20+6x
−2x+−4=20+6x
−2x−4=6x+20
Step 2: Subtract 6x from both sides.
−2x−4−6x=6x+20−6x
−8x−4=20
Step 3: Add 4 to both sides.
−8x−4+4=20+4
−8x=24
Step 4: Divide both sides by -8.
−8x/−8=24/−8
x=−3
Answer:
x=−3

3. (x/4)*(4)=(9)*(4)
x=36
Answer:
x=36

4.
2(5x−1)=3x+5
Step 1: Simplify both sides of the equation.
2(5x−1)=3x+5
(2)(5x)+(2)(−1)=3x+5(Distribute)
10x+−2=3x+5
10x−2=3x+5
Step 2: Subtract 3x from both sides.
10x−2−3x=3x+5−3x
7x−2=5
Step 3: Add 2 to both sides.
7x−2+2=5+2
7x=7
Step 4: Divide both sides by 7.
7x/7=7/7
x=1
Answer:
x=1

5.
8−2(3x−4)+2x=5(x+6)+4
Step 1: Simplify both sides of the equation.
8−2(3x−4)+2x=5(x+6)+4
8+(−2)(3x)+(−2)(−4)+2x=(5)(x)+(5)(6)+4(Distribute)
8+−6x+8+2x=5x+30+4
(−6x+2x)+(8+8)=(5x)+(30+4)(Combine Like Terms)
−4x+16=5x+34
−4x+16=5x+34
Step 2: Subtract 5x from both sides.
−4x+16−5x=5x+34−5x
−9x+16=34
Step 3: Subtract 16 from both sides.
−9x+16−16=34−16
−9x=18
Step 4: Divide both sides by -9.
−9x/−9=18/−9
x=−2
Answer:
x=−2
You might be interested in
A line includes the points (6,9) and (14, 17). What is its equation in slope-intercept form?
Firlakuza [10]

Answer:

y = x + 3

Step-by-step explanation:

Given: (6,9)  (14, 17)

m=\frac{y_{2}-y_{1}  }{x_{2}-x_{1}  } = \frac{17-9}{14-6}=\frac{8}{8}=1

slope, m = 1

Equation of line ⇒ y=mx+b

y = 9 , x = 6 , m = 1, b = ?

9 = 1*6 + b

9 = 6 + b

b = 9 - 6 = 3

Therefore, the equation of line will be:

y = 1x + 3

y = x + 3

5 0
3 years ago
PLEASE HELP ASAP, ABSURD ANSWERS GET REPORTED GOOD ANSWERS GETT BRAINLIEST +30 POINTSS, PLEASE ANSWER ASAP
makkiz [27]
15. The same polar coordinate as point P will be arrived if: (1) a full rotation of 2nπ is performed or (2) a rotation of (2n+1)π is performed and r is negated. Among the choices, we can see exactly one option with coordinates that follow these two rules, and it is choice A.

ANSWER: A. (1, pi divided by 3 + 2nπ) or (-1, pi divided by 3 + (2n+1)π)

16. To convert the coordinate (3, -3) to polar, we just let x be rcosθ and y be rsinθ. We can get r by solving r^{2}=x^{2}+y^{2} while we can get θ by solving for \theta=arctan(\frac{y}{x}).

r^{2}=(3)^{2}+(-3)^{2}
r=3sqrt(2)

\theta=arctan(\frac{-3}{3})=315degrees

Therefore, one pair of polar coordinates would be (3 square root of 2, 315 degrees) and another one would be (-3 square root of 2, 135 degrees) [note the rule we stated in number 15].

ANSWER: A. (3 square root of 2, 315 degrees), (-3 square root of 2, 135 degrees)

17. Based on your definition that the graph is "circular" with some indentation on the left toward the origin, we can only deduce that the limacon with the form r = a + bcosθ has a value of a that is greater than b. Looking at the choices, our options will be narrowed down to 2 (B and D). Among these, a graph that will look like a circle would be a convex limacon and a limacon of this kind would require that the value of a should be greater than or equal to the value of 2b. Therefore, this will narrow down the answer to option D.

ANSWER: D. r = 4 + cos θ

18. To test for symmetry about the x-axis, we replace the variables r and θ with r and -θ respectively or -r and π-θ. The equation will be symmetric if it will be unchanged (i.e. the same points will still satisfy the new equation).

r=4-4cos\theta
r=4-4cos(-\theta)
-r=4-4cos(\pi-\theta)

If you examine closely, the same set of points will satisfy the equations above. Therefore, the equation is symmetric about the x axis.

For symmetry about the y-axis, we replace r and θ with -r and -θ.

r=4-4cos\theta
-r=4-4cos(-\theta)

Unfortunately, the equation was changed upon substitution therefore we know that it is not symmetric about the y-axis.

For symmetry about the origin, we just replace r and θ with -r and θ respectively.

r=4-4cos\theta
-r=4-4cos\theta

These two equations are not also similar so no symmetry about the origin is exhibited. 

ANSWER: B. x-axis only

19. Let's consider the general form of the ellipse: \frac{x^{2}}{b^{2}}+\frac{y^{2}}{a^{2}}=1.

From the problem we know that a is equal to 58 since we are given the fact that the height of the tunnel is 58ft. To find b, we use the fact that the point (21,29) is a point on the ellipse as stated in the problem.

\frac{x^{2}}{b^{2}}+\frac{y^{2}}{58^{2}}=1
\frac{21^{2}}{b^{2}}+\frac{29^{2}}{58^{2}}=1
\frac{21^{2}}{b^{2}}+0.25=1
441=0.75b^{2}
b^{2}=588

ANSWER: \frac{x^{2}}{588}+\frac{y^{2}}{3364}=1

20. For this item, we follow similar rules stated in item #18. To test for symmetry, we need to examine if the equation will remain unchanged after performing substitutions. 

r=4cos5\theta

x-axis:
r=4cos(-5\theta)
-r=4-4cos[5(\pi-\theta)]

y-axis:
-r=4cos(-5\theta)

origin:
-r=4cos5\theta

If you examine the equations, you'll see that it is only symmetric at the x-axis.

ANSWER: The equation is symmetric about the x-axis.
4 0
3 years ago
Read 2 more answers
What is the answer to this expression? 4 x (-6)
sergey [27]

Answer:

-24

Step-by-step explanation:

4 0
3 years ago
Help meeeeee please find the area
Sergio [31]

The total area of this polygon would be 14 yards squared.

The two lower rectangles both have an area of 3 yards squared. (Total of 6 yards squared)

The top rectangle has as area of 8 yards squared.

When you add these together you have a total of 14 yards squared.

Hope this helps and have a nice day! :)

8 0
3 years ago
Read 2 more answers
Question
V125BC [204]

Answer:

A.50-n=44, 6 shorts borrowed

Step-by-step explanation:

If her sister borrowed n shorts, that means Shelly now has n less shorts. Since her amount of shorts is 50, then 50-n must equal how many shorts she has now, meaning 50-n=44. Solving the equation we get n=6. This means that her sister borrowed 6 shorts.

7 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • A cannon ball shoots out from a cannon that is 28 inches long at 2700 ft s. What is the
    5·1 answer
  • Describe how the graph of the function is related to the graph of f(x) = x^2
    6·2 answers
  • Kyle drew three line segments with lengths: 2/4 inch 2/3inch, and 2/6 inch list the fractions in order from least to greatest
    5·2 answers
  • If f(x) = [x] - 5, what is f(8.6)?<br><br> a) 3<br> b) 4<br> c) 8<br> d) 9
    8·2 answers
  • 8 over 3y equals 4 over 3y
    6·2 answers
  • In the wheel of woohoo game I'm taking a chance on a spinner with 20 outcomes if it lands on an even number I'll win a prize How
    14·2 answers
  • In parallelogram ABCD, LA = 120°. What is AD?<br> O80°<br> O 120°<br> O60°
    10·1 answer
  • 17/2 is bigger than what?​
    10·1 answer
  • In his bank account, Jean-Paul has a balance of $0.00
    11·2 answers
  • I know that the sequence models value of a car that originally cost $26,500 but loses 10% of its each year. What do you know?
    7·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!