1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Phoenix [80]
3 years ago
9

What mass of CO2 in grams will form 8.94 g O2 completely react?

Chemistry
1 answer:
VLD [36.1K]3 years ago
8 0
Through ratio and proportion, for every mole of O2, there is also a mole equivalent of CO2. In this case, we divide first 8.94 g O2 by 32 g/mol to convert the mass to mole. That is equivalent to 0.279375 mol which is also the amount of CO2. Multiplied by 44g/mol which is the molar mass of CO2, the answer is 12.29 grams CO2.
You might be interested in
What is the pH of a .000243 M solution of potassium hydroxide solution?
Evgesh-ka [11]
1.03!! Very easy you welcome:)
3 0
3 years ago
Read 2 more answers
I need help wit this can someone pls explain???
Crazy boy [7]

Based on the nature of the sub-atomic particles, the correct answers are:

5. No Charge

6. Negative

7. Neutrons and Protons

8. 35 electrons

9. atomic number is 5

10. atomic mass is 11

11. number of protons is 15

12. number of electrons is 20

13. number of neutrons is 30 (55 -25)

14. mass number is 7

15. number of neutrons is 11 (36 - 25)

<h3>What are the sub-atomic particles?</h3>

The sub-atomic particles are the electrons, protons, and neutrons.

The electron is negatively-charged, the proton is positively-charged, whereas, the neutron is neutral and has no charge.

The number of electrons in a neutral atom is equal to the number of protons.

The sum of protons and neutrons gives the mass number of the atom.

Considering the given questions:

5. What type of charge does a neutron have?

Answer = No Charge

6. What type of charge does an electron have?

Answer =  Negative

7. Which two subatomic particles are located in the nucleus of an

Answer = Neutrons and Protons

8. If an atom has 35 protons in the nucleus, how many electrons will it have orbiting the nucleus?

Answer = 35 electrons

9. What is the atomic number of the atom in the diagram above?

Answer = atomic number is 5

10. What is the atomic mass/mass number of the atom in the diagram above?

Answer = atomic mass is 11

11. How many protons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 15?

Answer = number of protons is 15

12. How many electrons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 20?

Answer = number of electrons is 20

13. How many neutrons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 25?

Answer = number of neutrons is 30 (55 -25)

14. What is the mass number of an atom with 3 protons, 4 neutrons, and 3 electrons?

Answer = mass number is 7

15. How many neutrons are in the nucleus of an atom that has an atomic mass of 36 and an atomic number of 25?

Answer = number of neutrons is 11 (36 - 25)

In conclusion, the mass number of an atom is the number of protons and neutrons in the nucleus of the an atom.

Learn more about atomic number and mass number at: brainly.com/question/487717

#SPJ1

7 0
2 years ago
A volume of 105 mL of H2O is initially at room temperature (22.00 ∘C). A chilled steel rod at 2.00 ∘C is placed in the water. If
NemiM [27]

Answer:

<h3>25.0 grams is the mass of the steel bar.</h3>

Explanation:

Heat gained by steel bar will be equal to heat lost by the water

Q_1=-Q_2

Mass of steel= m_1

Specific heat capacity of steel = c_1=0.452 J/g^oC

Initial temperature of the steel = T_1=2.00^oC

Final temperature of the steel = T_2=T=21.50^oC

Q_1=m_1c_1\times (T-T_1)

Mass of water= m_2= 105 g

Specific heat capacity of water=c_2=4.18 J/g^oC

Initial temperature of the water = T_3=22.00^oC

Final temperature of water = T_2=T=21.50^oC

Q_2=m_2c_2\times (T-T_3)-Q_1=Q_2(m_1c_1\times (T-T_1))=-(m_2c_2\times (T-T_3))

On substituting all values:

(m_1\times 0.452 J/g^oC\times (21.50^o-2.00^oC))=-(105 g\times 4.18 J/g^oC\times (21.50^o-22.00^o))\\\\m_1*8.7914=241.395\\\\m_1=\frac{219.45}{8.7914} \\\\m_1=24.9\\\\ \approx25 \texttt {grams}

<h3>25.0 grams is the mass of the steel bar.</h3>
3 0
3 years ago
Read 2 more answers
The rate constant for a certain reaction is measured at two different temperatures:
Talja [164]

Answer: The activation energy Ea for this reaction is 22689.8 J/mol

Explanation:

According to Arrhenius equation with change in temperature, the formula is as follows.

ln \frac{k_{2}}{k_{1}} = \frac{-E_{a}}{R}[\frac{1}{T_{2}} - \frac{1}{T_{1}}]

k_1 = rate constant at temperature T_1 = 2.3\times 10^8

k_2 = rate constant at temperature T_2 = 4.8\times 10^8

E_a= activation energy = ?

R= gas constant = 8.314 J/kmol

T_1 = temperature = 280.0^0C=(273+280)=553K

T_2 = temperature = 376.0^0C=(273+376)=649K

Putting in the values ::

ln \frac{4.8\times 10^8}{2.3\times 10^8} = \frac{-E_{a}}{8.314}[\frac{1}{649} - \frac{1}{553}]

E_a=22689.8J/mol

The activation energy Ea for this reaction is 22689.8 J/mol

3 0
3 years ago
Acids &amp; bases/concentration A mixture is made by mixing 425 mL of 0.94 M H2SO4 with 750. mL of 0.83 M NaOH. (a) What is the
Ksenya-84 [330]

Answer:

I'm really sorry but I didn't understand your question

4 0
3 years ago
Other questions:
  • Draw aspartic acid (aspartate) at ph 1, ph 7, and ph 13. include hydrogen atoms.
    13·2 answers
  • Is this solution saturated or unsaturated? How can you tell? the solution is strontium and phosphate mixed in water
    5·1 answer
  • Determine the correct set of coefficients to balance the chemical equation. __c6h6(l) + __o2(g)? __co2(g) + __h2o(g)
    6·1 answer
  • Which of the following lists characteristics of a lake and NOT a reservoir A. Artificial dam, fresh water B. natural dam, filled
    14·2 answers
  • ¿Por que un gas no tiene sabor?
    8·1 answer
  • What is the percentage of nitrogen in the fertilizer urea ((nh2) 2co)
    13·1 answer
  • . The electron affinity for an oxygen atom is negative. What statement is probably true regarding
    8·1 answer
  • Identify the structure that contains the inherited instructions that determine the different color patterns in these snakes
    8·1 answer
  • (15 points) A BOD test is run using 50 mL of treated wastewater mixed with 250 mL of pure water. The initial DO of the mix is 9.
    8·1 answer
  • For a certain chemical reaction, the bond energy of the reactants is 72 kJ, and
    9·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!