Answer:
Fort Sumter is an island fortification located in Charleston Harbor, South Carolina most famous for being the site of the first shots of the Civil War (1861-65). Originally constructed in 1829 as a coastal garrison, U.S. Major Robert Anderson occupied the unfinished fort in December 1860 following South Carolina’s secession from the Union, initiating a standoff with the state’s militia forces. When President Abraham Lincoln announced plans to resupply the fort, Confederate General P.G.T. Beauregard bombarded Fort Sumter on April 12, 1861, kicking off the Battle of Fort Sumter. After a 34-hour exchange of artillery fire, Anderson and 86 soldiers surrendered the fort on April 13. Confederate troops then occupied Fort Sumter for nearly four years, resisting several bombardments by Union forces before abandoning the garrison prior to William T. Sherman’s capture of Charleston in February 1865. After the Civil War, Fort Sumter was restored by the U.S. military and manned during the Spanish-American War (1898), World War I (1914-18), and World War II (1939-45). It’s now a National Historic Site.
Explanation:
I hope this helped!
The answer is A. True
Hope this helps.
- Max
The option that tells us the main theme of the passage is the fact that With the arrival of talking films in the 1920s, silent films became unprofitable.
<h3>What is the summary of the passage?</h3>
This passage is telling us of the reasons why the people had to stop making the silent movies. It is telling us of all of the issues that came with it and why the film makers had to do away with them.
First the movies were said to have been destroyed. That is the ones that were already in existence and how many of them had to be recycled so that they could get the metals that they contain.
All of this came to be based on the fact that these movies were no longer seen to be profitable anymore. Hence it was of no use having them around.
Read more on theme of a story here:
brainly.com/question/25336781
#SPJ1
Answer:
• এক দেশপ্রেমিক সময় মতোন ভোট দান করবে।
• এক দেশপ্রেমিক সময় মতোন সরকারকে আয়কর দেবে।
• এক দেশপ্রেমিক সরকারের নির্দেশ পালন করবে।
• এক দেশপ্রেমিক ট্রাফিক নিয়মের পালন করবে।
• এক দেশপ্রেমিক দেশের উন্নয়নের জন্য সাহায্য করবে।
• এক দেশপ্রেমিক তার দেশ ও দেশের মানুষকে সম্মান করবে এবং ভালোবাসবে।
• এক দেশপ্রেমিক তা দেশের সংবিধান ও আইনকে মান্য করে চলবে।
• এক দেশপ্রেমিক কোন অসামাজিক কাজে অংশগ্রহণ করবে না।
• এক দেশপ্রেমিক সামাজিক সংহতি ও সম্প্রীতি রক্ষা করার জন্য কাজ করবে।
• এক দেশপ্রেমিক তার দেশের জাতীয় পতাকা ও জাতীয় সংগীতকে সম্মান করে চলবে।
Explanation: