A. Because the Egypt and Indus valley are in the desert, living near a river gave access to a food supply, water and better soil for growing crops. There were better resources to build shelter, and the river provided a safe route of transportation to other areas.
Answer: Within the next month you should start to feel fluttering sensations.
Explanation: Maternal perception of fetal movement usually begins 16 to 20 weeks after conception. The earliest reported perception of fetal movements is 7 weeks and the latest is 30 weeks with an average of 19 weeks. Fetal movement should be felt by 16 to 20 weeks. If movement is not felt by the end of that time, then further assessment is necessary.
The Federal Reserve System was created in the early 1900s in an effort to decentralize the central bank. The founders did not want one central bank located in New York or Washington, DC, so they formed a system with 12 district banks. The second reason for the Federal Reserve System was that communication and transportation were much slower and less efficient than today. In an effort to maintain control and offer assistance to member banks, it was necessary to disperse Federal Reserve facilities across the country.
The correct answer is regression.
The child is regressing to a previous age when he used to wet the bed. He is now six years old, so he is supposed to be old enough not to wet the bed anymore, which was the case until his baby brother was born. Now the older child feels neglected and starts regressing to an earlier age in order to be noticed by his parents again.
Answer:
What we can infer from these sentence from the story is:
D. The volunteers planned to connect the refrigerators to a source of electricity.
Explanation:
We can choose the correct option via elimination, after reading the passage. At no point does the passage say anything that would lead us to think the cords and fridges would be used as weapons. Letter A is, thus, eliminated. It also does not mention the amount of time necessary to install all the 60 fridges. We can also eliminate letter B for that reason. Letter C is also wrong, since the lines do not provide us with information about fridges being broken. It is likely some were, but not because we can infer it from the passage.
<u>Letter D is the only correct option. We can infer the volunteers were planning on plugging the fridges to an outlet. Why? Because they were carrying extension cords. That was the whole purpose of carrying them. Otherwise, the fridges wouldn't work. Therefore, we can safely choose letter D.</u>