1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
AleksAgata [21]
3 years ago
12

Will give Brainiest and stuff to right answer[s].

Computers and Technology
2 answers:
Aneli [31]3 years ago
6 0
#22 is 1s and 0s, hope that helps a little bit
kirill115 [55]3 years ago
6 0

I can help with most of these!

#1: Explain the use of logic gates.

Answer: Logic gates are comparisons to operations that are performed in the CPU using keywords such as, OR, XOR, NOT, AND, NAND, XNOR, and NOR.

#2: ____ refers to logic in programming and errors in program code.

Answer: BUGS refers to logic in programming and errors in program code.

#3: What type of software resides on a computer’s hard drive, and controls the CPU and all other activity between components?

Answer: The operating system!

#4: Why are high-level languages easier for humans to understand?

Answer: They are written with human-friendly words that humans understand.

#5:  Which component receives data and loads it into memory for use?

Answer: The CU!

#6: Explain why a CPU’s speed is affected by the number of buses.

Answer: Each bus is basically a highway on the motherboard that is enabling data transfers from and to the CPU. So, since there are numerous buses, large amounts of data are being transferred. This is how the CPU's speed is affected.

#7: What's the keyword for a field that stores a true/false value?

Answer: Boolean

#9: How is Windows 8 different from an Internet browser such as Firefox?

Answer: Windows 8 is system software; Firefox is application software.

#10:  Which computer programming language would be most easy to understand if you have never seen it before? Choose the best answer.

Answer: Javascript language!

#11: Which part of the CPU provides access to the external cache unit and other CPUs on the motherboard?

Answer: The southbridge!

#14: What is a user-friendly software program that displays information to the user, accepts input from the user, and provides output for the user?

Answer: Human-computer interface!

#15:  What is a group of printable characters enclosed within double quotation marks called?

Answer: String Literal!

#16: Which component comprises the central processing unit?

Answer: The Control unit!

#17: What typically handles communications among the CPU, in some cases RAM, PCI Express (or AGP) video cards, and the southbrige?

Answer: The northbridge!

#18: Explain why clock speed is used to measure a computer’s speed in calculation and processing data.

Answer: Clock speed is the measurement of how many cycles a CPU can process. When the processor speed or CPU is compared to different computers, the higher the clock speed is, the more efficient and faster the computer will run.

#19: Choose the following components that are controlled by the motherboard.

Answer: The CPU cooling fan, power supply and internal speaker are all controlled by the motherboard.

#21: When does the ALU get activated? Choose the most appropriate answer.

Answer: Once an instruction that involves a calculation comes to the CPU.

#22: Which of the following makes up binary code?

Answer: 1s and 0s!

You might be interested in
Why does rating an incorrect answer as 1 star raise its score on brainly?
Leni [432]

Answer: I don’t think it does but maybe because they answered it.

Explanation:What I think is why is up there (Wait I think I forgot how to speak-)

6 0
2 years ago
Read 2 more answers
Hen using presentation software, what do you do when you "compose a slide"?
Tamiku [17]

Answer:

using Microsoft power point .

Explanation:

Start by opening a "Blank presentation" in PowerPoint. ...

Select the "Title Slide" option. ...

Type in your title and subtitle. ...

Select a background for the entire presentation. ...

Add new slides. ...

Set the transitions for your slides. ...

Add some more pizzazz to your presentation with animation!

7 0
3 years ago
Janet manages the security of the database servers at the mortgage company where she works. The servers are Windows Server 2016;
Mariulka [41]

Answer:

encrypted file system (EFS)

Explanation:

The Encrypting File System (EFS) on windows is a Microsoft feature that help store sensitive file or information on a hard disk in an encrypted format so as to protect it from attackers or any other unauthorize individual. The EFS uses a combination symmetric key encryption and public key technology to protect the files, it is then encrypted with a symmetric algorithm known as DESX.

3 0
3 years ago
(1) Prompt the user to enter two words and a number, storing each into separate variables. Then, output those three values on a
Sergeu [11.5K]

Answer:

import java.util.Scanner;

public class num3 {

   public static void main(String[] args) {

       Scanner in = new Scanner(System.in);

       System.out.println("Enter Favorite color");

       String word1 = in.next();

       System.out.println("Enter Pet's name");

       String word2 = in.next();

       System.out.println("Enter a number");

       int num = in.nextInt();

       //Point One

       System.out.println("You entered: "+word1+" "+word2+

               " "+num);

       //Point Two

       String passwordOne = word1+"_"+word2;

       String passwordTwo = num+word1+num;

       System.out.println("First password: "+passwordOne);

       System.out.println("Second password: "+passwordTwo);

       //Point Three

       int len_passwrdOne = passwordOne.length();

       int len_passwrdTwo = passwordTwo.length();

       System.out.println("Number of characters in "+passwordOne+" :" +

               " "+len_passwrdOne);

       System.out.println("Number of characters in "+passwordTwo+" :" +

               " "+len_passwrdTwo);

   }

}

Explanation:

  • This question is solved using java programming language
  • The scanner class is used to receive the three variables (Two string and one integer)
  • Once the values have been received and stored in the respective variables (word1, word2 and num), Use different string concatenation to get the desired output as required by the question.
  • String concatenation in Java is acheived with the plus (+) operator.
3 0
3 years ago
Which device is responsible for converting the main electric supply into usable voltage levels inside a computer?
Tom [10]
The PSU or most commonly known as the Power Supply.
7 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Approximately what percent of desktop PCs are used for work-related purposes?
    12·1 answer
  • Which of the following can be created when two tables contain a common field?
    14·1 answer
  • Managing your calendar and emails can be easily accomplished through ___ software
    8·1 answer
  • Write a shell script called SpellOutDate that prints the detail of the current date in separate lines. For example if the curren
    13·1 answer
  • Cash cows are always in
    7·1 answer
  • Write a program that asks the user to enter two integer numbers X and Y. The program halves each number between X and Y then pri
    15·1 answer
  • How does the Problem-solving Process help us to solve everyday Problems?
    13·1 answer
  • How many questions have you seen so far other than this one?
    10·2 answers
  • Select the correct answer from each drop-down menu.
    6·1 answer
  • Who is big brain me or you
    14·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!