1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
worty [1.4K]
3 years ago
7

True or false: When an object becomes polarized, it acquires a charge and becomes a charged object.​

Physics
1 answer:
PSYCHO15rus [73]3 years ago
8 0

Answer:

i think its true

Explanation:

You might be interested in
A boy pulls a 28.0-kg box with a 230-N force at 35° above a horizontal surface. If the coefficient of kinetic friction between t
ddd [48]

Answer:

1977.696 J

Explanation:

Given;

Weight of the box = 28.0 kg

Force applied by the boy = 230 N

angle between the horizontal and the force = 35°

Therefore,

the horizontal component of the force = 230 × cosθ

= 230 × cos 35°

= 188.405 N

Coefficient of kinetic friction, μ = 0.24

Force by friction, f = μN

here,

N = Normal force = Mass × acceleration due to gravity

or

N = 28 × 9.81 = 274.68 N

therefore,

f = 0.24 × 274.68

or

f = 65.9232 N

Now,

work done by the boy, W₁ = 188.405 N × Displacement  

= 188.405 N × 30

= 5652.15 J

and,

the

work done by the friction, W₂ = - 65.9232 N × Displacement  

= - 65.9232 N × 30 m

= - 1977.696 J

[ since the friction force acts opposite to the direction of motion, therefore the workdone will be negative]

8 0
3 years ago
Which statement is NOT evidence of the plate tectonic theory?<br> PLS SOMEONE HELP QUICK
alex41 [277]

Answer:

what are the statements?

Explanation:

8 0
3 years ago
Calculate the amount of energy transferred when a 40w light bulb is left on for 30 minutes.
Alinara [238K]

Answer:

E=72000J or 72kj

Explanation:

The formula is E=pt you need to convert your t from minutes to seconds before proceeding

3 0
3 years ago
PLEASE HELP ASAP!!! CORRECT ANSWER ONLY PLEASE!!!
Yuki888 [10]

7. 1.47 x 10^5mm to kilometers

Answer: 0.147

Shown answer:


8.4.7 kg to pounds

Answer:

Shown answer:

9.138.4oz to grams

Answer: 3923.574

Shown Answer:


10. 65.5km to miles

Answer: 40.69981

Shown answer:


11. 23.6ft to cm

Answer: 719.328

Shown answer:


12. 2.36 x 10^4 s to days

Answer: 0.273148148 days

Shown answer:


13. 13.6 L to U.S. Liquid quarts

Answer:

Shown answer:

show the work

help me and ill help you?

4 0
3 years ago
A beam of light in air is incident at an angle of 30º to the surface of a rectangular block of clear plastic (n = 1.46). The lig
Aneli [31]

Answer:

θ = 30°

Explanation:

Firts, the angle when the beam of light passes through the block cam be calculated using Snell Law:

n_{1}sin(\theta_{1}) = n_{2}sin(\theeta_{2})

<u>Where</u>:

n₁: is the index of refraction of the incident medium (air) = 1

θ₁: is the incident angle = 30°

n₂: is the medium 2 (plastic) = 1.46

θ₂: is the transmission angle

Hence, θ₂ is:

sin(\theta_{2}) = \frac{n_{1}*sin(\theta_{1})}{n_{2}} = \frac{1*sin(30)}{1.46} = 0.34 \rightarrow \theta_{2} = 20.03 ^{\circ}

Now, when the beam of light re-emerges from the opposite side, we have:

n₁: is the index of refraction of the incident medium (plastic) = 1.46  

θ₁: is the incident angle = 20.03°                

n₂: is the medium 2 (air) = 1

θ₂: is the transmission angle

Hence, the angle to the normal to that surface (θ₂) is:

sin(\theta_{2}) = \frac{n_{1}*sin(\theta_{1})}{n_{2}} = \frac{1.46*sin(20.03)}{1} = 0.50 \rightarrow \theta_{2} = 30 ^{\circ}  

 

Therefore, we have that the beam of light will come out at the same angle of when it went in, since, it goes from air and enters to a plastic medium and then enters again in this medium to go out to air again. This was proved using the Snell Law.    

I hope it helps you!                

5 0
3 years ago
Other questions:
  • A particle of mass m moves under the influence of a force given by F = (−kx + kx3/α2) where k and α are positive constants. a) F
    11·1 answer
  • Hooke's law describes a certain light spring of unstretched length 34.8 cm. When one end is attached to the top of a doorframe a
    14·1 answer
  • A guitar string is 90 cm long and has a mass of 3.7 g . The distance from the bridge to the support post is L=62cm, and the stri
    12·1 answer
  • Brainliest for the first person to answer Which is a characteristic of an electromagnetic wave?
    10·1 answer
  • Which way does the blue arrow on the earth point
    8·1 answer
  • It continues to fly along the same horizontal arc but increases its speed at the rate of 1.34 m/s 2 . Find the magnitude of acce
    13·2 answers
  • In a closed ring a and in an open ring magnet are falling along the x axis of thrme ring .the current generated in a and b have
    7·1 answer
  • What form of music has two parts and has two contrasting melodies? *
    8·1 answer
  • The total amount of revenue collected from $1 per unit tariff on this product will be?
    14·1 answer
  • A hopper jumps straight up to a height of 1.3 m. With what velocity did he leave the floor
    15·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!